Gemeente Soest

'Kies je Sport' 2006

Datum: 23/03/2006

'Kies je Sport' met record aantal deelnemers

Na de drie voorgaande jaren wordt 'Kies je Sport' in 2006 een nog groter succes. Met ruim 100 deelnemers meer ten opzichte van vorig jaar is 'Kies je Sport' een begrip geworden bij kinderen uit groep 6 en 7.

'Kies je Sport' is voor alle kinderen uit de groepen 6 en 7 van het basisonderwijs in Soest en Soesterberg en wordt nu voor de vierde keer georganiseerd. Dit jaar hebben ongeveer 1200 kinderen een uitnodiging ontvangen, ruim 560 kinderen daarvan gaan meedoen. Het is een initiatief van de gemeente Soest in samenwerking met de deelnemende sportaanbieders.

Doel van 'Kies je Sport' is kinderen op een leuke manier kennis laten maken met verschillende sporten en sportverenigingen en -instellingen in de gemeente Soest. Door vier weken lang een sport te proberen kunnen de kinderen een gefundeerde keuze maken voor langdurige sportbeoefening in een tak van sport die het beste bij hen past. De kinderen krijgen in die vier weken een goed beeld van de trainingen en worden daardoor 'ervaringsdeskundige'. Voor 5 euro kunnen de kinderen deelnemen aan één of meerdere cursussen. Gekwalificeerde en enthousiaste trainers staan klaar om de kinderen te begeleiden. Er zijn dit jaar weer drie nieuwe 'Kies je Sportcursussen' waar de kinderen uit kunnen kiezen

Ook dit vormen de verenigingen en sportaanbieders de kern van het sportkennismakingsproject. Schaken, Scouting en Jiu-jitsu zijn nieuwe sporten in het totale aanbod:

SRO health centre (aerobics)
AV Pijnenburg (atletiek)
BC Selby en BC Badso (badminton)
Red Stars (basketbal)
VV Stam SoVoCo en AGAVS (circulatie volleybal)
DVSB (dammen)
Smeeing BDC (handbal)
MHC Soest (hockey)
De Knickerbockers (honkbal/peanutbal)
De Gemshoorn (jeu des boules)
Van Diermen Sport (judo, jiu-jitsu, karate)
Danscentrum Gerla (kids dance)
KV Oranje en Eemvogels (korfbal)
Rugby Club Eemland (rugby)
Soester Schaak Club (schaken)
Hopman Masselgroep (scouting)
Dansstudio Moving Stars (street- en showdance)
Skicentrum Soesterberg (skiën)
TTV Shot (tafeltennis)
LTV Soesterberg (tennis)
Show en Twirlingvereniging Soesterberg (twirling) SO Soest (meisjes voetbal)

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer