Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

23 maart 2006

Onderwerp: twee aanhoudingen na schietincident Winterswijk

De politie in de Achterhoek heeft donderdagmiddag twee mannen uit Doetinchem (35 en 36) aangehouden, die worden verdacht van betrokkenheid bij een schietincident op een industrieterrein in Winterswijk. Een 26-jarige plaatsgenoot van het duo raakte hierbij gewond en heeft, na behandeling, het ziekenhuis kunnen verlaten. De twee verdachten zijn ingesloten.

De politie kreeg omstreeks 15.10 uur een melding van een schietincident in een bedrijf aan de Tinbergenstraat. Agenten en ambulancepersoneel rukten uit en troffen een gewonde man in het pand aan. Het slachtoffer werd per ambulance naar het Winterswijkse ziekenhuis vervoerd en kon na behandeling door de politie worden verhoord.

Uit getuigenverklaringen bleek, dat de twee mogelijke verdachten met een auto waren gevlucht. Na een gecoördineerde actie vanuit de politiemeldkamer in Apeldoorn waarbij meerdere politie-eenheden werden ingezet, werd de auto in Doetinchem gesignaleerd.

Middels een uitpraatprocedure werden de twee verdachten op de Hof van Wenen uit de auto gehaald en aangehouden voor verhoor.

Inmiddels was de technische recherche met uitgebreid onderzoek in het bedrijf begonnen.

Einde bericht

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --