Ingezonden persbericht

Jubileumwedstrijd 'De Lekkerste school van Nederland'

Meld uw MBO of VMBO school aan voor de lekkerste schoolwedstrijd van Nederland

PAPENDRECHT, 20051120 -- In het bakjaar 2006 bestaat de Stichting Jeugdvakwedstrijden 45 jaar. Om dit te vieren organiseren wij op donderdag 23 maart 2006 een speciale wedstrijd namelijk de "LEKKERSTE SCHOOL VAN NEDERLAND". De lekkerste VMBO en MBO school van Nederland. De school stelt één team samen van drie leerlingen en één begeleider.

Waarom moet u mee doen:
" Het is een bijzondere ervaring voor de deelnemers. (maar eens in de vijf jaar)
" De kans dat u zich 5 jaar lang de lekkerste school van Nederland mag noemen. ( denkt u eens aan de positieve PR )
" Als u in de prijzen valt mag u Parijs een weekend lang onveilig maken.
" U aan geheel bakkend Nederland kan laten zien wat uw school waard is.
" De school een aandenken ontvangt voor de deelname aan deze wedstrijd.

Tijdens de wedstrijd maken de deelnemers producten in de categorieën brood en banket van grondstoffen welke in de bakkerij gangbaar zijn.
Het thema is: "De bakkersmuts", één van de symbolen van de bakkerij. De bakkersmuts moet wel expliciet voorkomen op iedere productgroep.

U kunt zich tot 1 december aanmelden, 14 VMBO scholen en 14 MBO scholen. De prijswinnaars van deze jubileumwedstrijd winnen een prachtige prijs, namelijk een lang weekend Parijs.
De reis zal plaats vinden in het weekend van 16, 17 en 18 juni 2006.

De opdracht luidt: De deelnemers maken op hun school één sierstuk plus een brood- en een banketproduct.
Daarnaast wordt op de wedstrijddag ook een brood- en een banketproduct gemaakt.
Eén deelnemer maakt het banketproduct en één deelnemer maakt het broodproduct.
De derde deelnemer zorgt voor het etaleren van de presentatietafel.


Een kort overzicht van de dag:

08.00 uur ontvangst....vakschool Wageningen
09.00 uur starten met bakken en etaleren
14.00 uur stoppen met bakken, lokaal opruimen en laatste producten etaleren
15.00 uur hapje/drankje
15.30 uur film
17.30 uur eten
19.00 uur prijsuitreiking
20.30 uur Einde
De dag duurt van 08.00 uur tot 20.30 uur. Hierin zit 5 uur bakken, voor het natje en droogje wordt gezorgd.
U kunt zich aanmelden met bijgaand formulier.
Maximaal 14 VMBO scholen.
Maximaal 14 MBO scholen.

Dus wie zich snel inschrijft heeft de meeste kans om mee te doen.
Alle prijswinnaars van deze jubileumwedstrijd winnen een prachtige prijs, namelijk een weekend naar Parijs.
De reis zal plaatsvinden in het weekend van 16, 17 en 18 juni 2006.
Wij dagen u uit, wordt Uw school de lekkerste school van Nederland ?

Wedstrijdreglement

Elke school vaardigt 3 leerlingen en één vakdocent (brood-banket of algemeen consumptief) af voor de wedstrijd.

De deelnemende scholen maken op hun eigen school één sierwerkstuk
(Zelf de keuze maken voor brood en of banket sierstuk)
De deelnemende scholen maken op hun eigen school één broodproduct
De deelnemende scholen maken op hun eigen school één banketproduct

De deelnemende scholen maken in Wageningen één broodproduct uit een andere productgroep dan welke op eigen school is vervaardigd
De deelnemende scholen maken in Wageningen één banketproduct uit een andere productgroep dan welke op eigen school is vervaardigd

Eén leerling welke zelfstandig één broodproduct maakt te Wageningen.
Eén leerling welke zelfstandig één banketproductmaakt te Wageningen.
Eén leerling welke verantwoordelijk is voor het etaleren

Eén vakdocent( brood-banket of algemeen consumptief) welke tijdens de wedstrijd mag coachen, alleen het etaleren.( de vakdocent heeft geen toegang in de lokalen waar de wedstrijden plaatsvinden)
De tafel heeft een afmeting van circa 110x70x75 (lxbxh).
De tafel mag afgerokt worden

Elke school neemt zijn eigen gangbare grondstoffen mee naar de wedstrijd.
Alle producten worden vervaardigd van gangbare grondstoffen.
Halffabrikaten zijn niet toegestaan.

Op elke productgroep moet duidelijk het thema aanwezig zijn.( Bakkersmuts)
Op het sierwerkstuk moet duidelijk het thema aanwezig zijn.( Bakkersmuts)

Hoeveelheden te maken tijdens de wedstrijd:

Kleinbrood (ongevuld) minimaal 30 maximaal 60 stuks
Kleinbrood (gevuld) minimaal 30 maximaal 60 stuks
Grootbrood (ongevuld) minimaal 4 maximaal 8 stuks
Grootbrood (gevuld) minimaal 4 maximaal 8 stuks
Getoerd gerezen minimaal 20 maximaal 40 stuks
Gebak minimaal 15 maximaal 20 stuks
Taarten minimaal 2 maximaal 3 stuks
Bonbons minimaal 30 maximaal 45 stuks
Stukwerk minimaal 15 maximaal 20 stuks
Friandises minimaal 20 maximaal 30 stuks
Koekjes minimaal 1000 maximaal 1500 gram

Hoeveelheden voor de jury ter beoordeling:
( Al het andere mag op de etaleertafel gepresenteerd worden)

Kleinbrood (ongevuld) 5 stuks
Kleinbrood (gevuld) 5 stuks
Grootbrood (ongevuld) 2 stuks
Grootbrood (gevuld) 2 stuks
Getoerd gerezen 5 stuks
Gebak 5 stuks
Taarten 1 stuks
Bonbons 10 stuks
Stukwerk 5 stuks
Friandisses 10 stuks
Koekjes 250 gram

Voor informatie kunt u contact opnemen met:
Bob Zoethout, 038-4654564 of 06-51972342 email: r.zoethout@hetnet.nl

Download op de download pagina o.a. het aanmeldingsformulier




Ingezonden persbericht