Leiden: Chloor zorgt voor onwel geworden kinderen en volwassenen

In het Vijf Meibad in Leiden aan de Boshuizerlaan zijn op donderdag 23 maart, twaalf kinderen en een aantal volwassenen onwel geworden van een concentratie chloor. De kinderen waren onder begeleiding aan het zwemmen op het moment dat zij onwel werden. Direct werden de hulpdiensten ingeseind.

De melding kwam rond 18.00 uur bij de hulpdiensten binnen. De ambulance rukte met een groot aantal ambulances uit, de politie zette de omgeving af en de brandweer onderzocht het pand. Metingen van de brandweer wezen uit dat er een te hoge concentratie van chloor in het zwembad aanwezig was. Inademen van chloor zorgt ervoor dat de luchtwegen geïrriteerd raken en je je niet lekker voelt.

De personen, ongeveer 50 die in het zwembad aanwezig waren, werden direct opgevangen in de naastgelegen sporthal. Daar kon de geneeskundige dienst eerste hulp verlenen en vandaar werden mensen overgebracht naar het ziekenhuis. Zestien kinderen/ volwassenen zijn uiteindelijk voor controle naar het ziekenhuis (LUMC) gebracht.

De oorzaak van het vrijkomen van het chloor is nog niet bekend. De technische recherche van de politie doet onderzoek.

Het zwembad is inmiddels weer opengesteld voor publiek. Op vrijdag zullen alle lessen doorgang vinden.

--- einde bericht---