3 e persbericht van donderdag 23 maart 2006

Eindhoven, 23-03-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Rijbewijs dronken man teruggegeven

De politie heeft donderdag het rijbewijs van een 30-jarige man uit Veldhoven teruggegeven. Het rijbewijs van de man werd woensdagavond onterecht ingenomen. De man was op de Strijpsestraat met zijn fiets tegen een auto aangereden en daarna doorgereden (zie 1e persbericht van donderdag 23 maart 2006). Tegen de man is wel een proces-verbaal opgemaakt. Het rijbewijs van een fietser kan nooit ingenomen worden. Dat kan alleen bij het besturen van een gemotoriseerd voertuig.

Eindhoven: Aanhouding na aantreffen hennepkwekerij

In zijn woning aan het Humboldtplein is donderdag rond 14.50 uur een man van 30 jaar aangehouden. Dit gebeurde nadat in het pand een hennepkwekerij werd aangetroffen. De 166 planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De verdachte is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Vossenbeemd zijn donderdag tussen 10.15 en 13.00 uur 1.701 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 116 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 91 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Op de Rijpelbergseweg is donderdag tussen 14.10 en 16.00 uur ook een snelheidscontrole gehouden. Van de 746 voertuigen reden hier 19 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u.

Helmond: Getuige houdt fietsendief aan

Op de Windmolenstraat is donderdag rond 19.15 uur een 14-jarige jongen uit Helmond aangehouden en overgedragen aan de politie door een getuige. De getuige had de verdachte betrapt bij het wegnemen van een fiets vanaf het NS-Station. De verdachte was samen met een andere jongen die kans zag om te ontkomen. De getuige waarschuwde de politie, die de verdachte vervolgens heeft meegenomen naar het bureau. De fiets is eveneens meegenomen naar het politiebureau.

Best: Bromfietscontrole

Op de Eindhovenseweg Zuid en op de Ringweg Best zijn donderdagochtend bromfietscontroles gehouden. Er werden 37 bromfietsen gecontroleerd. In totaal werden twintig bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor een te hoog vermogen (5), het rijden zonder verzekering (2), het ontbreken van het bromfietscertificaat (2) en het niet dragen van de helm (2).

Budel: Snelheidscontrole

Op de Burgemeester van Houtstraat zijn donderdag tussen 14.50 en 16.35 uur 435 bestuurders op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 57 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid is 73 km/u, terwijl hier maximaal 50 gereden mag worden.

Geldrop: Politie houdt negen verdachten aan na aantreffen hennepknipperij

In een woning aan de Ter Borghstraat zijn donderdagmiddag acht verdachten uit Geldrop aangehouden, nadat de politie in de garage een hennepknipperij ontdekte. Het gaat om een jongen van 16 en een meisje van 15 jaar en zes vrouwen variërend in leeftijd van 39 tot 55 jaar. Rond 17.45 uur werd op het politiebureau in Geldrop nog een 42-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij meldde zichzelf bij de politie. De politie trof diverse vuilniszakken met hennep aan in het pand. Deze werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De negen verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Heeze: Ruim zestig hardrijders op de bon

Op de Muggenberg zijn donderdag tussen 10.00 en 12.10 uur 184 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 62 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 68 km/u.

Middelbeers: Snelheidscontrole

Op de Kuikseindseweg zijn donderdag tussen 14.45 en 17.00 uur 504 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 68 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was hier 121 km/u.