Italiaanse Minister Giovanardi en de euthanasie-qwestie

RIJSWIJK, 20060323 -- Voor de tweede keer doet Minister Giovanardi uitspraken over de euthanasie-kwestie waarbij hij op een absurde manier refereert aan Nederland.


De eerste keer was op 28 mei 2005 tijdens de campagne voor de 4 referenda in een uitzending van Rai Uno. Ook bij die gelegenheid beweerde Minister Giovanardi dat in Nederland kinderen worden vermoord. De tweede maal was tijdens het debat op TV LA7 op 22 maart 2006.
Het gaat hier om een onbegrijpelijke verkiezingscampagne waarbij hij gebruik maakt van onjuiste informatie.
Euthanasie is een gewetenskwestie, waarover niet volgens religieuze principes beluiten zijn genomen.

DS in Nederland wil het volgende stellen:
Wij beschouwen de verklaringen van Minister Giovanardi als ontoelaatbaar en zeer ongepast, simplificerend en beledigend voor de waardigheid van het land wat ons zijn gastvrijheid biedt.
In Nederland is de wet op de euthanasie diepgaand bediscussieerd in het parlament, tussen alle politieke krachten waaronder ook de christelijke.
Over de wetten die de laatste vijf jaar door Centrum rechts in Italië zijn gemaakt kan niet hetzelfde worden gezegd. We beschouwen de beweringen van de Minister aanmatigend , hij gebruikt ze om te oordelen over een volk dat niets met onze verkiezingsstrijd te maken heeft. Zij zijn uitstluitend bedoeld om aandacht en consensus te krijgen van een deel van het katholieke Italiaanse electoraat dat hiervoor gevoelig is.

Elio Vergna Coordinatore D.S. in Olanda



Ingezonden persbericht