Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

3FM presents

Singer-songwriter Jack Johnson in HMH

De populaire singer-songwriter Jack Johnson geeft vrijdag 24 maart 2006 een optreden in de Amsterdamse Heineken Music Hall. De Hawaïaanse ex-profsurfer en kampvuurkoning bracht eerder dit jaar zijn derde album In Between Dreams uit. Deze opvolger van het uit 2002 afkomstige On And On betekende de doorbraak bij het grote publiek voor de zanger. Met het optreden in de HMH bewijst hij waarom hij op dit moment de populairste singer-songwriter van zijn generatie is.

Zwijmelfolk voor een breed publiek. Zo zou je de muziek van Jack Johnson wel kunnen omschrijven. Traditioneel gecomponeerde, mooie liedjes maar zeker niet oubollig. Oftewel folk van deze tijd. Geen songs over verloren idealen met een boodschap, maar onbezonnenheid en genieten van het leven staan voorop in de liedjes van Jack Johnson.

Alhoewel je op basis van de muziek zou denken met een veteraan van doen te hebben is Johnson nog eens niet zo heel lang in de muziek actief. De 29-jarige Hawaïaan begon namelijk als veelbelovend profsurfer. Een ernstige blessure noodzaakte hem echter de sport de rug toe te keren. De surfplank werd vervangen voor de gitaar en 2001 bracht Johnson zijn debuutplaat uit. In eerste instantie sloegen de luchtige luisterliedjes over surfen, luieren en de zon vooral aan bij het lokale publiek, maar al snel werd het duidelijk dat er een groter publiek was voor de muziek van Johnson.

Het tweede album On And On uit kreeg veel bekendheid door de video van de single Taylor. In de video, die eigenlijk een clip in een clip is, speelt de Amerikaanse acteur Ben Stiller een regisseur die zich iets te veel inleeft in de rol van surfdude. De video getuigd van humor en het feit dat Johnson zich zelf niet al te serieus neemt. Een luchtigheid waarbij het bij veel van zijn genregenoten nog wel eens aan ontbreekt. In Johnsons belevingswereld staat muziek dan ook vooral voor ontspanning, romantiek en eindloze zomers met zwoele avonden en de perfecte golf.

In maart laat Johnson, die dit jaar nog in een uitverkocht Paradiso stond, het Nederlandse publiek zien waarom ze in Hawaï zo dol op hem zijn. Voorafgegaan door (surf)maatjes en andere vrienden die ook muziek maken brengt Johnson in een bescheiden setting met slechts vier muzikanten, zijn heerlijke zwijmelliedjes ten gehore. Kortom, Jack Johnson trakteert het publiek op de vooravond van de zomer van 2006 op wat Hawaïaanse zonnigheid!

VR 24.03.2006 3FM presents JACK JOHNSON + GUESTS
Locatie: Heineken Music Hall, Amsterdam
EUR 30,- (excl. servicekosten)
Streng gelimiteerde internet presale vanaf 19 oktober via www.jackjohnsonmusic.com. Reguliere voorkoop start 22 oktober via Ticket Service Nederland, www.ticketservice.nl / 0900-3001250 (45cpm) Zaal open: 19.00 uur / Aanvang show: 20.00 uur / Na afloop 3FM afterparty met 3FM en gast-DJ's.

www.jackjohnsonmusic.com


- EINDE PERSBERICHT -

De Nederlandse concertorganisator The Alternative is verantwoordelijk voor het concert van Jack Johnson. Meer informatie over The Alternative is te vinden op www.thealternative.nl.


---- --