Ingezonden persbericht


Second Home International stroomt vol met mondiaal aanbod

Persbericht
Utrecht, januari 2006

Markt is laaiend enthousiast over Europa's grootste beurs voor een Tweede Huis, Second Home International.

24, 25 en 26 maart vindt Europa's grootste beurs voor een Tweede Huis, Second Home International, plaats in Jaarbeurs Utrecht. Het aantal deelnemende makelaars, projectontwikkelaars en aanverwante dienstverleners in de tweede huizenmarkt blijft stijgen. Ruim 350 organisaties zullen informatie verstrekken over de aankoop van een tweede huis in ruim 40 landen! Groeiers op de komende beurs zijn Spanje en Turkije. Verder is er een ruim aanbod uit Frankrijk, Nederland, Zuid-Europa, Centraal- en Oost-Europa. Ook worden steeds meer woningen buiten Europa aangeboden. Denk hierbij aan de Caribbean, Zuid-Afrika, Thailand, Indonesië, etc.

Voor instappers in de tweede huizenmarkt zijn er vooral veel mogelijkheden in Oost-Europa. De prijzen voor een eenvoudige woning met een flink stuk grond zijn hier soms verrassend laag. Voor de meer verwende koper zijn er prachtige residences in Zuid-Europa, vaak met zwembad, dicht bij het strand en liggend aan glooiende golflinks.

Een uitgebreid lezingen programma door experts complementeert de informatie voor de bezoeker. Een kleine greep uit de onderwerpen: hoe zit de wetgeving per land, aandachtspunten etc. Bezoekers kunnen ook workshops van de aanwezige organisaties bijwonen. Hier krijgt men specifieke informatie over de diensten van de betreffende deelnemer. Op de beursvloer worden pleinen ingericht, geheel in de stijl van bijvoorbeeld Spanje en Italië, waardoor de bezoeker zich daadwerkelijk al in zijn favoriete land waant.

Second Home International vindt plaats van vrijdag 24 maart t/m zondag 26 maart 2006 in Jaarbeurs Utrecht.

Noot voor de redactie,