Ingezonden persbericht


Persberichten

Beurs Second Home International 2006 toont wereldaanbod van tweede huizen

Publicatiedatum: 09-03-2006

Persbericht
Utrecht, 9 maart 2006

Jaarbeurs Utrecht van 24 t/m 6 maart 2006

De trend om een eigen huis te bezitten in het buitenland of een tweede huis in eigen land stijgt explosief, gestimuleerd door een groeiende economie en relatief lage rentestanden. Bovendien resulteren de toenemende welvaart, versobering van het sociale stelsel en de wens tot financiële verzelfstandiging in een grote vraag naar betrouwbare beleggingsmogelijkheden. De aanschaf van een tweede huis in het buitenland blijkt een prima investering en is extra interessant omdat huuropbrengsten onbelast zijn. Op de zeer informatieve en sfeervolle beurs Second Home International in de Jaarbeurs Utrecht kan van vrijdag 24 tot en met zondag 26 maart kennis worden genomen van een breed, gevarieerd en actueel internationaal aanbod van bestaande en nieuwe woningen in alle prijsklassen. Maar liefst 350 makelaars en projectontwikkelaars presenteren huizen, appartementen, kastelen, chalets, landhuizen, boerderijtjes en bungalows uit 35 landen in Europa, de Cariben, Zuid Afrika en Bali.

Jonge gezinnen
Een tweede huis blijkt voor steeds meer mensen weggelegd. Het is niet noodzakelijk om te wachten tot de pensioengerechtigde leeftijd om te kunnen genieten van een eigen plek onder de zon. Vroeger was uitsluitend de vijftigplusser geïnteresseerd in een huis in het buitenland om zich daar permanent te vestigen. Tegenwoordig zijn het tevens jonge gezinnen en tweeverdieners die zich oriënteren op een tweede woning.

Lucratief
Ook financieel is het bezitten van een tweede huis in het buitenland steeds lucratiever. Onroerend goed blijft een uitstekende belegging en rendementen van 10-15 % zijn geen uitzonderingen meer. Kopers benutten de woning zelf in de rustige maanden en verhuren hun bezit in de lucratieve maanden, vooral in de vakantieperiodes. Zo wordt de investering snel terug verdiend, een periode van 10 jaar is haalbaar.

Absoluut record
Op de komende editie van Second Home International worden vele duizenden bezoekers verwacht. Vorig najaar trok deze tweejaarlijkse publieksmanifestatie maar liefst 11.473 bezoekers, een absoluut record. De belangstellenden kunnen zich in de heerlijke ambiance van prachtige huizenpresentaties alvast in het toekomstige droomhuis wanen. Het uitgebreide en overzichtelijke aanbod wordt gecompleteerd met informatiestands en omlijst met informatieve seminars over het kopen van een huis in het buitenland. Alle informatie over de beurs en het seminarprogramma staan vermeld op www.secondhome.nl.

Openingstijden
De openingstijden van Second Home International 2006 zijn op vrijdag 24 maart van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag 25 en zondag 26 maart van 10.00 tot 17.00 uur. Entree ¤ 9,00 per persoon, kinderen t/m 15 jaar gratis toegang. Op zaterdag en zondag is er een kindercrèche. Bezoekers informatielijn: 0900 522 72 387 (lokaal tarief).

Noot voor de redactie,