Ingezonden persbericht


Voorzitter koninklijk horeca nederland eregast bij restaurant de roode leeuw

Paul hermanides heropent historisch amsterdams horecabedrijf

Amsterdam, maart 2006 - Het befaamde restaurant De Roode Leeuw, sinds 1911 gevestigd aan het Amsterdamse Damrak heeft een ingrijpende metamorfose ondergaan. Om de afronding van dit project te vieren is er een feestelijke heropening op vrijdag 24 maart 2006. Paul Hermanides, voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland en betrokken bij de Amsterdams Alliantie is eregast. Hij verzorgt de openingsceremonie van het oudste horecabedrijf van Amsterdam, waarvan de historie dateert uit 1454. Het restaurant is beroemd om de typische Hollandse kaart met gerechten van hoge kwaliteit en haar vriendelijke bediening.

Gastvrijheid speerpunt voor 2006
Amsterdam is een creatieve stad, maar de bloei van innovatie en creativiteit staat of valt bij de vraag of de mensen zich welkom voelen. Voorzitters van het Amsterdamse bedrijfs- en culturele leven, verenigd onder de naam Amsterdamse Alliantie, streven hiernaar. Het doel van dit platform is het verbeteren van de internationale positie van Amsterdam, met gastvrijheid als speerpunt van 2006. Paul Hermanides is nauw betrokken bij de Alliantie en daarom de belangrijkste reden waarom René Wildeman, directeur van Hotel Amsterdam en restaurant De Roode Leeuw, hem heeft benaderd voor de openingsceremonie. Wildeman onderstreept zijn motivatie met de uitspraak: 'Gastvrijheid bieden is een vak, waarbij kwaliteit en professionaliteit hoog in het vaandel staan. De alliantie deelt deze visie en ik ben daarom ook bijzonder trots hem als eregast te mogen ontvangen.' Tijdens de openingsceremonie roept het historische horecabedrijf bij wijze van geste De Roode Leeuw Gastvrijheidsprijs in het leven. Hermanides verzorgt op zijn beurt de officiële heropening van deze veteraan vol Hollands glorie.

De naam De Roode Leeuw komt al in 1454 in de Amsterdamse archieven voor. Toen was het een herberg aan de overkant van de Dam. Aan het begin van de negentiende eeuw verscheen de naam nog even voor een koffiehuis aan de Dam. Toen besloten twee directeuren van de Amstel Brouwerij in 1911 een hotel aan het Damrak te bouwen op de plaats waar de huidige Roode Leeuw zich nu bevindt. In 1912 ging het open met 35 kamers. In 1935 werd het beroemde overdekte en verwarmde terras geopend: de eerste in zijn soort in de hoofdstad. Het hotel, dat nu de naam Amsterdam draagt, telt 79 kamers. Restaurant De Roode Leeuw kan met recht een succesvolle veteraan in de Amsterdamse horeca worden genoemd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevr. Langen van restaurant De Roode Leeuw: 020-555 06 66 of mailen naar: sales@hotelamsterdam.nl zie ook: www.hotelamsterdam.nl