UITNODIGING: Mark Rutte opent Speurders Store op 24 maart

Speurders.nl

Persuitnodiging

Den Haag, 17 maart 2006

Mark Rutte opent Speurders Store op 24 maart
Tweedehands koop- en verkoopwinkel als uniek leerwerkbedrijf

Op 24 maart a.s. om 17.30 uur opent staatssecretaris van onderwijs Mark Rutte de eerste vestiging in Nederland van Speurders Store aan de Loosduinsekade 156 in Den Haag.

Speurders Store neemt artikelen van vooral particulieren in consignatie en verkoopt deze door. De verkoop en de exploitatie van de winkel wordt verzorgd door deelnemers van de afdeling handel en woonbranche van de Mondriaan onderwijsgroep; een uniek voorbeeld van privaat-publieke samenwerking om de stageproblematiek in het beroepsonderwijs op te lossen. Met zijn aanwezigheid onderstreept Mark Rutte het belang van gezamenlijke inspanningen van onderwijs en bedrijfsleven bij het vinden van voldoende stageplekken. Rutte vindt het daarnaast ook van belang dat leerlingen ondernemersvaardigheden opdoen, die zij later kunnen toepassen in hun werk of hun eigen bedrijf.

De winkel is een initiatief van de advertentiesite Speurders.nl en van twee ondernemers Jaap Rensen en Edwin van der Heide. Zij zijn een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de Mondriaan onderwijsgroep, afdeling handel en woonbranche.

Programma opening
16.30 uur: Ontvangst
17.15 uur: Welkomstwoord door de twee ondernemers. Speeches van Ton Boerma (Directeur Algemene Zaken Uitgevers Maatschappij Telegraaf BV), Jos Leenhouts (voorzitter College van Bestuur Mondriaan) en Staatssecretaris OCW Mark Rutte. 17.30 uur: Openingshandeling door Mark Rutte. Aansluitend rondleiding door de winkel 18.30 uur: Afsluiting

Over de Speurders Store
Speurders Store neemt artikelen van vooral particulieren in consignatie en verkoopt deze door. De handelswaar van Speurders Store bestaat uit: antiek, stijlmeubelen, recente elektronica, sport- en hobbyartikelen, sieraden enzovoort. De spullen kunnen zowel in de winkel als via de website Speurders.nl gekocht worden. De winkel neemt ook restpartijen van het bedrijfsleven op. Speurders Store stelt kwaliteitseisen aan de ingebrachte spullen. Speurders Store is geopend maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Iedere eerste zondag van de maand open van 12.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kijkt u op www.speurdersstore.nl


Noot voor de redactie /