Landschap Noord-Holland

Persbericht

Castricum, 20 maart 2006

Natuur in Polder IJdoorn 24 maart op RTV N-H

Wegens doorslaand succes start vrijdag 24 maart een nieuwe reeks afleveringen van 'Natuurlijk Noord-Holland'. De kijkers kunnen met Arjan Postma van Landschap Noord-Holland genieten van Polder IJdoorn, een natuurgebied van Natuurmonumenten. 'Natuurlijk Noord-Holland' is een 17-delige televisieserie van TV Noord-Holland. De uitzendingen lopen tot half juli en zijn mogelijk gemaakt door een bijdrage van Bouwfonds MAB Ontwikkeling.

Samen met televisiereporter Stephan Roest wandelt Arjan Postma naar het Vuurtoreneiland in het IJmeer. Onderweg zien ze veel ganzen die in en rondom Polder IJdoorn overwinteren en vindt Arjan een dode spitsmuis. Vanaf de Uitdammerdijk kijken ze naar de Hoeckelingsdam. Deze luwtedam is zeer aantrekkelijk voor tal van vogels. Hij werd aangelegd ter compensatie van de natuur die bij de bouw van IJburg verloren ging.

De uitzending van 'Natuurlijk Noord-Holland' is op vrijdag 24 maart, na het nieuws van 17.15 uur. De uitzending wordt vervolgens ieder uur herhaald op kwart over heel, tot middernacht. Ook op zaterdag en zondag kan men op diverse tijdstippen de herhaling zien. De aflevering duurt 10 minuten.

In de daaropvolgende uitzendingen beproeven Stephan Roest en Arjan Postma een pas aangelegd laarzenpad in Amstelland, gaan naar het kadetjesland bij Twisk in West-Friesland, speuren naar baltsgedrag van weidevogels in Waterland en beleven nog veel meer!