Ingezonden persbericht


Persberichten

''Friesland is uitverkocht en Turkije is in de aanbieding...'’

Publicatiedatum: 21-03-2006

Second Home International 2006 van vrijdag 24 maart tot en met zondag 26 maart in de Jaarbeurs Utrecht: tweede huis niet alleen weggelegd voor de rijken onder ons!

''Friesland is uitverkocht en Turkije is in de aanbieding...''. Deze uitspraak zou komend weekend in de Jaarbeurs Utrecht te beluisteren kunnen zijn op Europa's grootste beurs voor het tweede huis of wonen in het buitenland 'Second Home International 2006'. Een ongekend groot aantal deelnemers van 380 makelaars uit 35 landen presenteert drie dagen lang de mooiste huizen aan een een kooplustig publiek. Alle type woningen zijn te koop; Franse boerderijen, appartementen met zeezicht, chalets in wintersportgebieden, villa's aan een golfbaan. Maar ook voor degenen die de rust dichtbij zoeken is er een gevarieerd huizenaanbod in Nederland, België en Duitsland. Favoriet zijn de landen die per auto te bereiken zijn. Spanje, Turkije en Frankrijk zijn het grootst vertegenwoordigd op de beurs. Maar ook landen als Dubai, de USA en Indonesië zijn aanwezig. Second Home International 2006 begint op vrijdag 24 maart en duurt tot en met zondag 26 maart.

Spanje
Het grootste deel van het Spaanse aanbod is geconcentreerd rond de populaire kustgebieden. Liefhebbers van een huis aan de golfbaan en op loopafstand van het strand kunnen terecht bij één van de tachtig Spaanse aanbieders op de beurs. In Spanje wordt heel veel nieuwbouw gerealiseerd.

Frankrijk
Vive la France, want Frankrijk is voor Nederlanders nog steeds het meest favoriete vakantieland. Maar liefst vijftig Franse makelaardijen zijn aanwezig op de beurs en bieden voornamelijk bestaande huizen aan in alle gebieden van dit aantrekkelijke, en per auto goed bereikbare land.

Turkije
Turkije is is in opkomst voor het tweede huis, ook voor de niet rijken onder ons. Het Turkse aanbod op Second Home International is met honderd standhouders overweldigend. Het is mogelijk om in Turkije al vanaf 40.000 euro een appartement te kopen of een huis vanaf 60.000 euro. Dat is ondenkbaar in andere delen van Europa.

Oost Europa
Oost Europese landen zijn in opmars. Hongarije, Tsjechië en Bulgarije zijn dichtbij in vergelijking met vele andere bestemmingen en bovendien nog erg goedkoop.

Seminars en Infostands
Naast de vele aanbieders van onroerend goed presenteert Second Home International 2006 een zeer uitgebreid seminarprogramma en tal van Infostands. Tijdens de seminars komen alle aspecten aan bod die van belang zijn bij het kopen van een tweede huis, zoals juridische en notariële zaken, het sociale leefklimaat en financiering. Beursbezoekers kunnen het seminarprogramma gratis bijwonen. Zie ook www.secondhome.nl

Openingstijden
De openingstijden van Second Home International 2006 zijn op vrijdag 24 maart van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag 25 en zondag 26 maart van 10.00 tot 17.00 uur. Entree ¤ 9,00 per persoon, kinderen t/m 15 jaar gratis. Op zaterdag en zondag is er een kindercrèche. Bezoekers informatielijn: 0900 522 72 387 (lokaal tarief).

Noot voor de redactie,