Saxion Hogescholen
BR>

di 21 maart 2006

Saxion Hogescholen stelt zich voor

Inwoners van Apeldoorn en omgeving kunnen op vrijdag 24 maart aanstaande kennismaken met Saxion Hogescholen. Dan organiseert de hogeschool van 13.00 uur tot 17.00 uur de Saxion Manifestatie. Plaats van handeling is het stadhuis van Apeldoorn.

Voor Saxion is Apeldoorn niet helemaal nieuw, want sinds 2002 verzorgt de hogeschool er de opleiding Hoger Hotelonderwijs aan de Kerklaan. Saxion wil echter ook haar andere opleidingen toelichten, die in Deventer en Enschede worden gegeven. Vertegenwoordigers van ruim veertig opleidingen van Saxion uit de sectoren techniek, zorg, welzijn, economie en informatica zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. De informatiemarkt in het stadhuis van Apeldoorn vindt plaats tussen 13.00 uur en 17.00 uur.

Nieuw bij Saxion Hogescholen:
Studieroute Recht
Tijdens de voorlichtingsmanifestatie is het ook mogelijk om informatie te krijgen over de plannen om het aanbod op het gebied van juridisch onderwijs bij Saxion in te vergroten. De vraag naar juridisch opgeleide hbo'ers neemt toe. De Studieroute Recht binnen de opleidingen Bestuurskunde/Overheidsmanagement, Management Economie en Recht en Sociaal Juridische Dienstverlening biedt de aspirant-student die in de juridische wereld aan de slag wil, een uitstekende mogelijkheid. Uniek aan de Studieroute Recht is dat de student niet alleen in aanraking komt met het Nederlands recht; het internationale recht is tevens in het studieprogramma opgenomen. Daarbij krijgt de student ook te maken met juridische thema's die in de (Eu)regio spelen.

Forensisch Onderzoek
Saxion Hogescholen start in september voluit met de opleiding Forensisch Onderzoek. De studie leidt op tot een baan bij technische recherche-afdelingen van politiekorpsen, brandweer en particuliere recherchebureaus.

Associate Degree Informatiedienstverlening en -management De Academie Communicatie, Informatietechnologie en Informatiemanagement van Saxion Hogescholen biedt vanaf september 2006 een Associate Degree aan. Dit zal gebeuren voor de opleiding Informatiedienstverlening en -management. Een Associate Degree is een tweejarige opleiding die ondergebracht is in de volledige vierjarige bacheloropleiding en die het niveau tussen mbo en hbo gaat overbruggen.

Locaties
De Saxion Manifestatie vindt plaats in het stadhuis van Apeldoorn, Marktplein 1.
De opleiding Hogere Hotelonderwijs heeft op 24 maart van 13.00 uur tot 17.00 uur haar eigen open dag aan de Kerklaan 21 in Apeldoorn.

Meer informatie over deze voorlichtingsmanifestatie en (nieuwe) opleidingen is te vinden op de website: www.saxion.nl.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------