NPI: Demonstratie Stunbag voor arrestatieteams politie

Nederlands politie instituut

In verband met de berichtgeving rond de introductie van de stunbag of beanbag voor arrestatieteams bij de politie het volgende.

De stunbag is vooral bedoeld om verdachten tijdelijk uit te schakelen op een wat grotere afstand, omdat het gebruik van wapenstok of pepperspray dan niet mogelijk is. Iemand op die afstand uitschakelen is met de huidige wapens al snel alleen nog maar mogelijk met een vuurwapen met scherpe munitie. De stunbag biedt daarvoor een alternatief.

De Politieacademie verzorgt voor de Nederlandse Politie onder andere de opleidingen op het gebied van geweldsbeheersing en doet onderzoek naar de toepassing en ontwikkeling van nieuwe methoden en technieken.

Op vrijdag 24 maart 2006 vindt op de Politieacademie locatie Ossendrecht, een uitsluitend voor de media toegankelijke voorlichtingsbijeenkomst (incl. demonstratie) plaats. De bijeenkomst wordt in verband met de efficiente inzet van personeel en middelen centraal georganiseerd namens de Nederlandse politie en het NPI.

Media zijn vanaf 12.30 uur welkom op de Politieacademie, locatie Ossendrecht, Pannenhoef 19 Ossendrecht. Het programma start te 13.00 uur.
Na 13.00 uur worden geen mediavertegenwoordigers meer toegelaten tot het programma of het terrein.

Vertegenwoordigers van de media worden, in verband met de reeds getoonde belangstelling, verzocht te voren aan te geven bij de voorlichters van de Politieacademie of, en met hoeveel personen men de bijeenkomst wil bezoeken.

==================================




Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland