Gemeente Enschede

Gemeente verwelkomt eerste bedrijf op bedrijvenpark Josink Es

donderdag 23-03-2006

Op 24 maart heet Eric Helder -tijdens de officiële opening van het nieuwe bedrijfspand- Intech Enschede B.V. van harte welkom op het nieuwe bedrijvenpark Josink Es. Intech B.V. is het eerste bedrijf dat zich hier vestigt. Nieuwe kandidaten hebben zich inmiddels gemeld.

Josink Es is één van de nieuwe bedrijvenlocaties die in Enschede zijn of worden ontwikkeld. De Josink Es is gelegen aan de Westerval en onderscheidt zich door een directe ligging aan de snelweg en het groene en duurzame karakter.

Voor Intech Enschede B.V, een bedrijf dat opereert in de utiliteitssector en zowel in binnen-en buitenland werkzaam is, is de ligging aan de snelweg de voornaamste reden om zich hier te vestigen. Intech Enschede B.V. groeide uit haar oude bedrijfspand aan het Wolbert.

Directeur Kenkhuis:"de directe ligging aan de snelweg was dé reden om ons hier te vestigen. De groene omgeving is mooi meegenomen. Je ziet toch liever een paar mooie eikenbomen en een houtwal dan een kaal bedrijventerrein."

Eric Helder:"we zijn er bijzonder trots op dat een bedrijf als Intech Enschede B.V. deze stap heeft genomen. Verhuizen omdat het bedrijf gegroeid is, is altijd een goed teken. Dit type bedrijven zijn een belangrijke pijler onder de Enschedese economie. Uit de belangstelling blijkt dat de Josink Es goed in de markt ligt."

Bedrijvenpark Josink Es is ongeveer 16 hectare groot. Dit duurzame en hoogwaardige bedrijvenpark is met name geschikt voor kleinschalige -en middelgrote bedrijven. De unieke ligging, duurzaamheid en de inpassing in het landschap zijn belangrijke kwaliteiten net zoals de inzet van parkmanagement. Als alle kavels bezet zijn zal het park aan ongeveer 800 mensen werkgelegenheid bieden.


---