Persberichten district Heuvelrug, 09.55 uur

Utrecht, 24-03-2006

Rijden onder invloed

DOORN Een 27-jarige Utrechter is in de nacht van donderdag op vrijdag in Doorn betrapt met alcohol op achter het stuur. De man werd omstreeks 02.25 uur aangehouden op de Berkenweg. Hij bleek onder invloed. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat hij en alcoholgehalte had van 380 ug/l. De man kreeg een rijverbod van drie uur en een proces-verbaal.

Verlichtingscontrole

VEENENDAAL De politie heeft donderdagavond op diverse locaties in Veenendaal fietsers gecontroleerd op verlichting. Daarbij werden in totaal 49 bekeuringen uitgeschreven. De controle vond plaats tussen 19.30 en 22.45 uur op de Kerkewijk, het Slotemaker de Bruïneplein, de Frans Halslaan en De Sterke Arm.

Verkeerscontrole

RHENEN Op de Grebbeweg heeft de politie donderdagmiddag rond 13.00 een verkeerscontrole gehouden. Daarbij zijn 28 bekeuringen uitgeschreven.

In totaal werden 93 bestuurders en hun voertuigen aan controle onderworpen op een parkeerterrein langs de Grebbeweg. Bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer het niet dragen van de gordel, geen rij- en/of kentekenbewijs kunnen tonen, taxíchauffeurs zonder chauffeurspas, technische gebreken, overbelading van een vrachtwagen en bromfietsers die te hard reden.

Hooibalen in brand gestoken

AMERONGEN De politie is op zoek naar de dader(s) van brandstichting donderdagmiddag op de Bertus Leendersweg. Omstreeks 12.45 uur kreeg de politie een melding dat een aantal hooibalen in brand stonden. De brandweer bluste de brand.

De hooibalen waren vlak daarvoor klaargezet voor transport op drie platte wagens. Bij de brand gingen het hooi en twee wagens verloren. De derde wagen raakte zwaar beschadigd. Volgens een getuige had een jongen op een fiets mogelijk iets brandends in de balen gegooid.

De politie is op zoek naar andere getuigen die mogelijk iets hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie van het district Heuvelrug: 0900 88 44.

Verkeerscontroles

LEERSUM Op de Rijksstraatweg heeft de politie donderdagmiddag omstreeks 16.10 uur gecontroleerd op de gordelplicht. Daarbij zijn 12 bekeuringen uitgeschreven.

DOORN - De politie heeft donderdagochtend een verkeerscontrole gehouden op de Amersfoortseweg. Twintig automobilisten kregen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen, twee omdat ze niet-handsfree belden en één omdat hij op de stoep parkeerde.

VEENENDAAL Tussen 07.40 en 08.10 uur heeft de politie donderdag een roodlichtcontrole gehouden op de Rondweg-West. Eén automobilist reed door rood en kreeg een bekeuring.