Politie Haaglanden

persberichten 24 maart

Haaglanden, 24-03-2006

Kind (3) neemt de tram
Den Haag Op donderdag 23 maart om 16.30 trof een voorbijgangster op het stationsplein een 3-jarig jongetje aan die alleen op lijn 17 wilde stappen. Het kind wist alleen zijn voornaam maar niet waar hij woonde.Ondanks een bericht aan alle wagens werd niet duidelijk waar het kind woonde. Om 18.30 meldt de vader van het kind bij de politie dat zijn zoon zoek is. Vader was vanaf 16.00 uur naar het kind aan het zoeken. Het kind was met zijn broertje (5) buiten gaan spelen in de Haveltestraat. (Morgenstond).
Het broertje is naar huis gegaan en het kind heeft vermoedelijk de tram genomen naar de stad.

Onder invloed op de fiets
Den Haag - Tijdens hun surveillance zagen agenten vrijdag 24 maart rond 5.00 uur hoe een 27-jarige Haagse vrouw al slingerend over de Gevers Deynootweg fietste. De agenten hielden de vrouw staande en merkten dat zij naar alcohol rook. Ze lieten de vrouw een blaastest doen. Hierbij bleek dat de vrouw te veel gedronken had, zij blies 685 ugl. De vrouw kreeg een proces-verbaal voor rijden onder invloed en een rijverbod van acht uur.

Rijden onder invloed
Den Haag Donderdag 23 maart omstreeks 14.45 uur is een 44-jarige Haags vrouw op de Zoetermeerse Rijweg aangehouden voor het rijden onder invloed. Een blaastest wees 955 ug/l aan. Zij kreeg een proces verbaal en haar rijbewijs is ingevorderd.

Onbekende vrouw overleden na val in Vliet
Delft Op donderdag 23 maart om 11:30 uur zag een 59-jarige postbode in het water van de Schie (Vliet) ter hoogte van de bloedbank een vrouw in het water liggen. De man bedacht zich geen moment en sprong in het water om de vrouw te redden. Met behulp van twee omstanders werd de vrouw uit het water gehaald. Reanimatie mocht echter niet meer helpen. Zij bleek reeds te zijn overleden. Tot op heden is haar identiteit nog onbekend. Het signalement van de vrouw is als volgt: Vrouw leeftijd circa 60 jaar, lengte 1.60 mtr. Blond danwel grijs krullend haar. Zij was brildragend en droeg een bordeaux rode jas. Getuigen hadden de vrouw kort voor het vinden langs het water zien lopen. Politie Haaglanden verzoekt degene die aanslaat op het verstrekte signalement direct contact op te nemen met bureau Delft via 0900-8844.

Rijbewijs kwijt na spookrijden
Delft Op vrijdag 24 maart om 01:00 uur zagen politieagenten op de Julianalaan een automobilist rijden. De bestuurder (26-jarige inwoner uit Alblasserdam) reed met stadslichten en ging er bij het zien van de politie vandoor. De man trachtte via de verkeerde weghelft (spookrijdend) aan de agenten te ontkomen. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden. Hij bleek te veel te hebben gedronken en blies 650 ug/l. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en kreeg diverse processen-verbaal.

Verdachte insluiping aangehouden
Delft Op donderdag 23 maart om 17:00 uur werd op de Coenderstraat een 41-jarige vrouw aangehouden. De vrouw had van een 31-jarige vrouw die in een hotel een kamer aan het reserveren was kans gezien om haar tas mee te nemen. Met de tas onder haar arm liep zij het hotel weer uit toen de vrouw de diefstal ontdekte. Helaas voor haar kwam zij niet ver en werd zij aangehouden. De vrouw bekende de diefstal en werd voor nader onderzoek ingesloten.

Opvallende bromfiets
Delft Een politieagent uit delft zag op donderdag 23 maart om 19:00 uur op de Martinus Nijhofflaan een bromfiets voorbij rijden met drie personen erop. Hij hield het trio staande en sommeerde dat er een verder moest lopen. De 25-jarige bestuurster uit Delft kreeg enkele processen-verbaal.

Jongen (15) gewond na aanrijding
Delft Een 15-jarige jongen uit Delft raakte op donderdag 23 maart om 12:00 uur gewond bij een aanrijding. De jongen stak vanaf de Aart van der Leeuwlaan de rijbaan van de Martinus Nijhofflaan over en werd op dat moment aangereden door een 39-jarige motorrijder uit Delft. De jongen werd met een gebroken arm vervoerd naar een ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Auto te water
Pijnacker - Een 45-jarige vrouw uit Pijnacker is in de S-bocht van de Katwijkerlaan op donderdag 23 maart om 12:10 uur te water geraakt. De vrouw 'mistte' een bocht in de Katwijkerlaan en reed rechtdoor het water in. Een 21-jarige agent van politie sprong het water in en haalde de vrouw uit haar voertuig. Zij werd met onbekend letsel en onderkoelingsverschijnselen vervoerd naar een ziekenhuis. Aangezien het vermoedde bestaat dat de vrouw onder invloed was zal in het ziekenhuis een bloedproef worden afgenomen. De agent kreeg aan het bureau Pynacker een warme douche.

Man krijgt kopstoot
Zoetermeer Een 55-jarige medewerker van de reiniging uit Zoetermeer kreeg donderdag 23 maart om 10:30 uur een kopstoot. De man haalde het vuilnis op bij een bedrijf aan de Leidsewallen en kreeg het daar aan de stok met een werknemer van een bedrijf. De man klaagde over het feit dat de week ervoor het vuil niet was opgehaald. Volgens de vuilnisman zou dat kunnen omdat het vuil die dag te laat was buitengezet en de reiniging al voorbij was. De woordenwisseling liep dusdanig uit de hand dat de medewerker de vuilnisman een kopstoot gaf. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de werknemer.

Minderjarige verdachten aangehouden
Zoetermeer Op donderdag 23 maart om 15:30 werden op de Busken Huethove twee verdachten (13-14) jaar aangehouden. De kinderen reden op een fiets en gedroegen zich vreemd toen agenten langs reden. Na een korte achtervolging konden de twee worden ingehaald. De fiets was die ochtend gestolen en kon al weer snel terug naar de rechtmatige eigenaar die zijn fiets dankbaar in ontvangst nam. De kinderen werden opgehaald door hun ouders. Mogelijk komen ze in aanmerking voor bureau Halt. Korte tijd later werd om 15:45 uur op de Clauslaan een 15-jarige Zoetermeerder aangehouden. Ook hij reed op een gestolen fiets. Aangezien deze verdachte al eens eerder naar Halt is geweest krijgt hij een proces-verbaal.

Rijden onder invloed
Zoetermeer Op donderdag 23 maart om 23:30 uur werd op de Edisonstraat een 56-jarige Zoetermeerder aangehouden. De man werd bij een verkeerscontrole staande gehouden waarna bleek dat hij te veel had gedronken. Hij blies aan het bureau 375 ug/l. Korte tijd later werd op de Vierde Stationsstraat een 40-jarige automobilist uit Nootdorp aangehouden. Ook hij liep tegen de spreekwoordelijke lamp en blies 355 ug/l.