AutoRai

Toyota opent pan-Europees productie trainingscentrum

(3/24/2006)
Toyota opent vandaag zijn nieuwe pan-Europese Global Production Centre. Hier krijgen werknemers van Toyota's Europese productievestigingen trainingen op het gebied van productie en onderhoud.
Het nieuwe centrum, de Europese divisie van Toyotaâs Global Production Centre in Japan, is gevestigd bij Toyota's autofabriek in Burnaston, Derbyshire, Groot-Brittannië (Toyota Motor Manufacturing UK). Er is een nieuwe, speciaal voor dit doel gebouwde trainingsfaciliteit neergezet van maar liefst 8.000 m', waarmee een investering van 16,3 miljoen euro is gemoeid. Er werken 18 medewerkers in het trainingscentrum, ook wel E-GPC genoemd, waaronder 16 instructeurs die verantwoordelijk zijn voor de opleiding van ongeveer 1.000 Toyota werknemers per jaar.

âOns doel is een werkomgeving te creëren waar leden van het Toyota team kunnen leren en bijdragen, want hun ideeën en ontwikkeling stimuleren de innovatie die Toyota tot een sterk bedrijf maaktâ, aldus Sir Alan Jones, Executive Vice-President van de Manufacturing Group van Toyota Motor Europe. âEn hoewel dit trainingscentrum opgericht is voor onze Europese teamleden, zijn uiteindelijk onze klanten de echte winnaarsâ, zo voegde hij er aan toe.

Meer veiligheid
Het trainingscentrum biedt uiteenlopende cursussen aan die gericht zijn op het bevorderen en ontwikkelen van de kerntaken met betrekking tot productievaardigheden en onderhoudskennis. Hierdoor wordt het Toyota Production System nog beter ondersteund. De nadruk ligt op het leveren van optimale kwaliteit. De instructeurs maken gebruik van speciaal hiervoor ontwikkelde werkstations, gesimuleerde productieomgevingen en de meest recente technologie op het gebied van onderhoud. De training draagt ook bij aan meer veiligheid, met nadruk op verbeterde ergonomie tijdens de productie. Doordat de werknemers beter leren werken, neemt ook de efficiency toe wat de productiesnelheid ten goede komt. De resultaten van de trainingen zijn verbeterde vaardigheden en een nog betere 'ingebouwde' kwaliteit in het productieproces.

Toyota opende het eerste Global Production Centre (GPC) in juli 2003, in Toyota City, Japan. Hier werden werknemers uit 52 fabrieken in Japan en 26 andere landen opgeleid. Het doel was om een meer uniform opleidingssysteem te creëren, waarmee in snel tempo het middenkader kon worden getraind.

Vanwege de wereldwijde, gestage uitbreiding van Toyotaâs productiefaciliteiten besloot de fabrikant regionale trainingscentra te openen om kennis en best practises te verspreiden onder alle Toyota teamleden. In februari 2006 werd in Kentucky, Verenigde Staten, het trainingscentrum voor Noord-Amerika, het North American Production Support Center (NAPSC), geopend. Binnenkort zal ook in Thailand een trainingscentrum worden geopend voor Azië en de Pacific.

Acht fabrieken
Het Europese trainingscentrum is een logische stap in de uitbreiding van het GPC-concept in een van 's werelds belangrijkste automarkten. Toyota heeft op dit moment in Europa acht fabrieken in 6 landen (Groot-Brittannië, Frankrijk, Polen, Turkije, Portugal en Tsjechië).

Toyota behaalde over 2005 voor het 9e achtereenvolgende jaar een recordverkoop in Europa; het totale aantal geleverde auto's bedroeg 964.208, een stijging van 5% ten opzichte van het jaar ervoor. Toyota produceerde ook nog 638.000 personenauto's, 588.000 motoren en bijna 337.000 transmissies in de fabrieken in Groot-Brittannië, Frankrijk, Turkije, Polen en Tsjechië. De doelstelling voor 2006 is meer dan 1 miljoen Toyotaâs te verkopen in Europa; voor het merk Lexus is de verwachting dat er 45.000 exemplaren verkocht zullen worden. Dit jaar worden naar schatting 806.000 auto's, 860.000 motoren en 575.000 transmissies in de Europese productiecentra van Toyota geproduceerd, waarbij de volledige capaciteit van deze productielocaties benut wordt.

BedrijfsautoRAI.nl