Persberichten districten stad Utrecht, 10.00 uur

Utrecht, 24-03-2006

Hennephandel

UTRECHT - Zondag 19 maart heeft de politie zeven verdachten aangehouden in een onderzoek naar een organisatie achter verschillende hennepplantages. Vier van hen zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het onderzoek duurt nog voort.

Zondag 19 januari zijn drie mannen, van 40 jaar uit Utrecht, 41 jaar uit Maarssen en 35 jaar uit Vleuten, in hun auto aangehouden in Overvecht door het arrestatieteam van de politie Utrecht. De 41-jarige man uit Maarssen bleek tijdens de aanhouding in het bezit te zijn van ongeveer 14.000. Aansluitend zijn doorzoekingen verricht in de woningen van de verdachten. In de woning van de 40-jarige Utrechter trof de politie twee vuurwapens met munitie, gedroogde hennep en hasj en een contant geldbedrag van ongeveer 13.000 aan. In de woning van de 35-jarige verdachte uit Vleuten werd apparatuur voor een hennepkwekerij en een voorraad gedroogde hennep aangetroffen.

Op twee andere adressen in Utrecht heeft de politie een 44-jarige man en een 37-jarige man en hun vriendinnen aangehouden. Bij doorzoeking van één van de woningen troffen agenten 160 (hennep)moederplanten en ongeveer 2.300 stekjes aan. In de andere woning was een kwekerij zonder planten aanwezig en een voorraad gedroogde hennep en hasj. Aanvullend werd ook een zoeking verricht in een opslagcontainer, waar apparatuur en toebehoren voor het opzetten van hennepkwekerijen werden aangetroffen.

Financieel rechercheurs, woningbouwcorporaties, uitkeringsinstanties, gemeente en de belastingdienst zijn betrokken bij het onderzoek.

Bestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagavond een man aangehouden die onder invloed zijn auto bestuurde.

Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie een melding dat er een verkeersonenigheid was op de Notenbomenlaan. Twee personenautos stonden tegenover elkaar op een eenrichtingsweg. De bestuurder die tegen het verkeer in was gereden wilde niet opzij.

Ter plaatse trof de politie alleen nog maar de 29-jarige bestuurder uit Maarssen aan die de verkeersovertreding had gemaakt.

Op het moment dat de man werd aangesproken op zijn gedrag roken de agenten een sterke alcohollucht en moest hij een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 470 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur werd hij naar huis gestuurd.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Roelantdreef heeft de politie een vrouw aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel zag omstreeks 19.10 uur dat de vrouw een aantal artikelen onder in haar kinderwagen had liggen die zij bij het passeren van de kassa niet had afgerekend. De 20-jarige vrouw uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Amsterdamsestraatweg vond donderdagmiddag een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 33-jarige vrouw uit Utrecht reed omstreeks 17.20 uur met haar snorfiets over de Amsterdamsestraatweg. Plotseling kwam zij in botsing met een 12-jarig jongetje uit Utrecht op zijn kinderfiets. De vrouw kwam met haar snorfiets ten val en liep armletsel op. Het jongetje bleef ongedeerd. De Utrechtse werd voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Vrouw in dwangbuis aangehouden

UTRECHT De politie heeft donderdagmorgen een vrouw aangehouden die in een dwangbuis door de stad liep.

Omstreeks 11.45 uur kreeg de politie meerdere meldingen - onder andere via 112 -binnen dat een vrouw in een dwangbuis, onderbroek en op blote voeten door de stad liep. De vrouw vroeg passanten haar te bevrijden. Op de Steenweg werd de 19-jarige vrouw uit Gaanderen aangetroffen. Zij had in eerste instantie een warrige verklaring. Al snel bleek dat het ging om een opdracht van een school uit Hilversum en dat de vrouw gefilmd werd. De agenten hebben het gezelschap uitgelegd dat dit niet op deze manier kan.

Man beroofd bij pinautomaat

DE MEERN Op dinsdagavond 21 maart werd een man van zijn geld beroofd terwijl hij stond te pinnen op de Oranjelaan.

Omstreeks 21.15 uur wilde een 51-jarige man uit De Meern geld pinnen. Terwijl hij zijn pincode had ingevoerd, werd hij van achteren beetgepakt door twee mannen. De man wist zich los te rukken en vluchtte weg.

Het signalement van de verdachten luidt:

Verdachte 1: tussen de 20 en 30 jaar; 1.85 meter; stevig, gespierd postuur, kort zwart haar, rood/paarse sjaal, donkere kleding.

Verdachte 2: tussen de 20 en 30 jaar; 1.80 meter; gespierd postuur, smal gelaat, licht getinte huid, scherpe neus, donkere kleding.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. En met name naar een man die vlak na de beroving in de richting van de pinautomaat fietste of liep. Deze man had licht kort haar, ongeveer 40 jaar oud en was in het bruin gekleed.

Heeft u informatie belt u dan met het Straatroofteam van de politie, tel. 0900 88 44.

Gewapende overval

UTRECHT Donderdagavond vond op een horecagelegenheid aan de Adelaarstraat een gewapende overval plaats waarbij de dader met een onbekend geldbedrag de zaak verliet.

Omstreeks 22.20 uur kwam een tot nu toe onbekende man de horecagelegenheid binnen en eiste onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen geld van het aanwezige personeel. Uiteindelijk vertrok de verdachte met een onbekend geldbedrag.

De politie is op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel.: 0900 88 44.

Handhaving en toezicht in de binnenstad

UTRECHT Donderdagmiddag en avond was de politie van het wijkteam centrum nadrukkelijk aanwezig in de Utrechtse binnenstad. Tussen 13.30 uur en 21.30 uur hielden agenten toezicht en schreven in totaal 37 bekeuringen uit voor publiek dat zich niet aan de regels hield.

Tien geüniformeerde agenten en een zestal politiemensen in burger hielden in de middag en tijdens de koopavond toezicht in het winkelgebied. Snel kon er gereageerd worden op meldingen, zodat een winkeldief die zich bij zijn aanhouding verzette snel door de politie kon worden overgenomen.

Groepen jongeren werden zowel door de uniformagenten als door de politiemensen in burger nauwlettend in de gaten gehouden. Tijdens het toezicht schreven agenten in totaal 37 bekeuringen uit. Het grootste deel (29) werd uitgeschreven voor het fietsen in het voetgangersgebied. Drie mensen werden bekeurd omdat zij alcohol gebruikten op de openbare weg. Eén van de bekeurden werd aangehouden omdat hij zich niet wilde legitimeren en is meegenomen naar het politiebureau.