Politie Hollands Midden

Datum: 24 maart 2006

Noordwijk Botsing, drie auto's betrokken De politie heeft op donderdag 23 maart, omstreeks 17.40 uur, hulp geboden bij een botsing op de Nieuwe Offemweg. Een 46-jarige man uit Voorhout reed in zijn auto over de Van Offemweg uit de richting van de Hogeweg. Voor hem remden twee auto's af voor de rotonde van de Nieuwe Offemweg/ Schiestraat. De Voorhouter kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen en botste bovenop de voor hem stilstaande auto. Door de kracht van de botsing botste deze weer op zijn voorganger. Drie mensen werden per ambulance overgebracht naar het LUMC. De Voorhouter met letsel aan het gezicht en de twee inzittenden van de tweede auto, en 19-jarige man en vrouw uit Lisse werden met onbekende klachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Sassenheim Beschonken bestuurder van de weggehaald De politie heeft op vrijdag 24 maart, rond 01.00 uur, een 20-jarige man uit Noordwijk van de weggehaald die onder invloed van alcohol plaats had genomen achter het stuur. Agenten controleerden de man op de Rijksstraatweg. Daar bleek als snel dat de man onder invloed was en werd hij overgebracht naar het bureau. Het ademanalyseapparaat liet een uitslag zien van 345 ug/l. Omdat de limiet in het verkeer 220 ug/l is krijgt de man proces-verbaal opgemaakt een rijverbod van 4 uur opgelegd. De Noordwijker is een beginnend bestuurder. Had hij 350 ug/l geblazen dat was zijn rijbewijs ingenomen.

Alphen aan den Rijn Aanhoudingen na inbraak De politie heeft twee personen aangehouden die ervan verdacht worden op vrijdag 24 maart ingebroken te hebben in een winkel aan de Europalaan. Rond 02.11 kreeg de politie de melding dat er door een getuige twee mannen waren gezien die inbraken in een winkel. De politie schoot er direct op af en kon na een korte achtervolging op basis van het signalement in de niets weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie. De twee verdachten, twee Alphenaren van 58 en 49 jaar zijn ingesloten op het politiebureau.

Leiderdorp Aanhoudingen na graffiteren De politie heeft op de Engelendaal in de fietstunnel, twee jongens uit Leiderdorp van 19 jaar aangehouden op verdenking van het spuiten van graffiti. De jongens zijn aangehouden, twee andere jongens konden wegkomen. De jongens hebben op het bureau verklaard dat zij niet gespoten hadden, maar dat zij aan het kijken waren naar hoe de andere twee op muren graffiteren. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de andere twee jongens.

Omdat graffiti door inwoners gezien wordt als een verloedering van hun leefomgeving werkt de politie samen met gemeentes om graffitispuiters op te pakken en de graffiti zo snel mogelijk te verwijderen en de schade te verhalen op de daders.

Lekkerkerk Met 138 km/u over C.G. Roosweg

De politie heeft vrijdag 24 maart omstreeks 01.00 uur een 42-jarige automobilist uit Bergambacht betrapt op te hard rijden. De man reed met 138 km/u terwijl de maximum snelheid daar 80 km/u is. Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Noorden Overval op supermarkt

Donderdag 23 maart vond omstreeks 19.50 uur een gewapende overval plaats op een supermarkt aan de Voorweg. Drie gemaskerde mannen hadden in de supermarkt met een vuurwapen gedreigd en daarmee geld geëist van medewerkers. In de winkel waren tijdens de overval naast de medewerkers nog enkele klanten aanwezig. Er vielen geen gewonden. Nadat de mannen geld hadden zijn ze er vandoor gegaan met de buit. Volgens getuigen renden de mannen weg in de richting van de Simon van Capelweg en vervolgens rechtsaf de Prolkade op. De ingeseinde politie heeft direct een zoekslag verricht. Met assistentie van een politiehelikopter van het Korps Landelijke Politiediensten en agenten van de korpsen Amsterdam-Amstelland en Utrecht werd gezocht naar de daders. Tijdens de zoekactie zagen agenten een auto met hoge snelheid wegrijden waarna de achtervolging werd ingezet. Op de Kousweg vloog de auto uit de bocht en kwam om zijn kant terecht. De daders vluchtten weg. Een inzittende werd even voor 21.00 uur in Zevenhoven aangehouden. De auto is in beslaggenomen voor verder onderzoek. Een deel van de buit werd teruggevonden. De politie zet het onderzoek voort en heeft inmiddels diverse getuigen en de medewerkers van de winkel gehoord. Getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alphen aan den Rijn, telefoonnummer 0172 - 484585.

Schoonhoven Dronken man valt kermisbezoekers lastig

De politie heeft donderdag 23 maart een 28 jarige Schoonhovenaar aangehouden op het Doelenplein nadat hij agenten had bedreigd en beledigd. De Schoonhovenaar, die onder invloed was van alcohol, viel kermisbezoekers lastig waarna de politie werd ingeschakeld. De man weigerde in te gaan op vorderingen van de politie om het kermisterrein te verlaten. Toen de man ook nog agenten begon te bedreigen en te beledigen werd hij aangehouden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens openbare dronkenschap, bedreiging, belediging en het niet voldoen aan een bevel of vordering.

Schoonhoven Controle fietsers in voetgangersgebied

De politie heeft donderdagavond, 23 maart, gecontroleerd of fietsers in het voetgangersgebied op de Lopikerstraat. Er werden negentien bekeuringen uitgeschreven.

Waddinxveen Beschonken bestuurder van de weggehaald De politie heeft op vrijdag 24 maart, rond 04.30 uur, een 32-jarige man uit Gouda van de weggehaald die onder invloed van alcohol plaats had genomen achter het stuur. Agenten controleerden de man op de Kanaaldijk. Daar bleek als snel dat de man onder invloed was en werd hij overgebracht naar het bureau. Het ademanalyseapparaat liet een uitslag zien van 380 ug/l,. Omdat de limiet in het verkeer 220 ug/l is krijgt de man proces-verbaal opgemaakt en kon hij zijn auto op het bureau achterlaten.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --