Politie Drenthe

Vrijdagmorgen

Emmen, 24-03-2006

Politie houdt onder invloed verkerende bestuurders aan RODEN De politie heeft donderdagmiddag op de Westerstraat een 53-jarige man uit Roden aangehouden, die onder invloed achter het stuur zat. Bij de controle op straat bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Aan het bureau blies hij 2.3 promille. Zij rijbewijs is ingevorderd en na verhoor heeft hij een dagvaarding mee gekregen.(06-125478)

HOOGEVEEN Op de Wilhelminastraat werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 24-jarige bestuurder uit Zwolle aangehouden. De man trok de aandacht van de politie omdat hij nogal slingerend reed. Bij de controle bleek dat hij teveel gedronken had en werd aangehouden. Aan het bureau saboteerde de man de blaasproef en weigerde verdere medewerking. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. (06-125771)

Gestolen auto aangetroffen en inzittenden aangehouden ECHTEN Op de Oshaarseweg zijn donderdagavond een 32-jarige vrouw en een 34-jarige man uit Schoonbeek aangehouden, omdat ze reden in een gestolen auto. Politieagenten van het korps landelijke politiediensten zagen de auto rijden en stelden vast dat het om een gestolen auto ging. Bij de controle probeerde de 34-jarige mannelijke bestuurder nog een politieagent omver te rijden. De man en de vrouw zijn na aanhouding ingesloten voor verder onderzoek. De auto waarin ze reden bleek in de nacht van maandag op dinsdag gestolen zijn vanaf het Nic. Beetsplein in Hoogeveen. (06-124528)

Winkeldieven aangehouden
EMMEN Donderdagmiddag zijn in een winkel aan het Mondriaanplein twee personen aangehouden, die sieraden hadden gestolen. Het personeel van de winkel bemerkte dat de beide vrouwen sieraden meenamen en deze bij het vertrek uit de winkel niet betaalden. De vrouwen zijn door het personeel aangehouden en overgedragen aan de politie. Het betreffen twee vrouwen van 34 en 39 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Uit het verdere onderzoek kwam naar voren dat in de fietstassen van de vrouwen ook nog een gestolen rok en blouse zaten. Het onderzoek loopt nog. (06-125499)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen. Tel. 0592-452052 of 06-51 52 8156.

Vanaf 31 maart zijn de persvoorlichters van Politie Drenthe via één nummer te bereiken: 0592-361280. Voor de dagelijkse persvoorlichting krijgt u automatisch de dienstdoende voorlichter aan de lijn.