Politie Zuid-Holland-Zuid

24/3 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

, 24-03-2006

OVERVAL OP WONING
PAPENDRECHT Donderdagavond 23 maart hebben drie onbekende mannen een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Pieter Zeemanlaan. Kort voor 22.00 uur werd bij de woning aangebeld en drongen drie Antiliaans ogende mannen onder dreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp, het huis binnen. De drie zijn er met een onbekende buit vandoor gegaan in mogelijk een donkergekleurde VW Golf. De drie aanwezige bewoners bleven ongedeerd maar erg geschrokken achter. Zij waarschuwden direct de politie, die onmiddellijk startte met een buurtonderzoek en sporenonderzoek. Mogelijk zijn er mensen die de politie nog niet gesproken heeft, maar die wel nuttige informatie hebben voor de recherche. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche van district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

FIETSEN IN WANDELGEBIED
GORINCHEM Donderdagmiddag 23 maart is een 13-jarige jongen uit Gorinchem aangehouden nadat hij niet geluisterd had naar een bevel om te stoppen. De jongen werd door een surveillerende agent betrapt terwijl hij fietste in het wandelgebied in de Arkelstraat. De jongen deed dit terwijl hij oogcontact had met de agent. Toen die hem op zijn gedrag wilde aanspreken, ging de jonger er hard fietsend vandoor. Hierbij zorgde hij meermaals voor een gevaarlijke situatie door voetgangers bijna aan te rijden. Op de Lindenboom/Heerenlaantje werd de jongen door de agent staande gehouden. Hij werd aangehouden. Na een goed gesprek is de jongen met medeneming van een bekeuring heengezonden.

VERKEERSCONTROLE
GIESSENLANDEN Tijdens een verkeerscontrole op donderdag 23 maart in de diverse kernen van de gemeente Giessenlanden (Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos en Giessenburg) zijn 231 automobilisten gecontroleerd. Er werd met name gelet op de snelheid en het dragen van een gordel. 18 automobilisten kregen een bekeuring voor te snel rijden, 8 automobilisten kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel.

BOZE BUURMAN
GORINCHEM Donderdagavond 23 maart is een 68-jarige man in de Hellebardierstraat aangehouden nadat hij zijn 25-jarige buurvrouw had bedreigd met een honkbalknuppel. De man had geluidsoverlast veroorzaakt en had, toen zijn buurvrouw hem kwam vragen of hij het wat rustiger aan wilde doen, de vrouw met een knuppel bedreigd. De vrouw belde de politie die de man in zijn woning aanhield. De man was bij zijn aanhouding erg agressief en dreigde de agenten ook te lijf te gaan. Zij brachten de man op andere gedachten en vervoerden de man naar het politiebureau. Daar is de man ingesloten voor verhoor.

VAN ALLES MIS
SLIEDRECHT Donderdagavond 23 maart zijn twee mannen aangehouden op de Parallelweg. De twee reden in een auto die door agenten gecontroleerd werd. De bestuurder gaf een leeftijd (34) en een adres op waar de agenten aan twijfelden, bovendien kon de man zich niet legitimeren.. Hierop werd hij aangehouden om zijn identiteit vast te kunnen stellen. Ook zijn bijrijders werden gecontroleerd. Eén van hen, een 29-jarige man uit s Hertogenbosch, bleek nog een aantal boetes open te hebben staan en gevangenisstraf van 108 dagen tegoed te hebben. Daarop werd ook hij aangehouden. Op het politiebureau bleek de bestuurder inderdaad valse gegevens opgegeven te hebben: in het voertuig lag zijn identiteitsbewijs waaruit bleek dat hij 24 jaar is en woonachtig is in Groningen. De man bleek daarnaast een ontzegging van de rijbevoegdheid te hebben en ook een aantal boetes open te hebben staan. Hij is ingesloten op het politiebureau en wordt verhoord.