Openbaar Ministerie

Douane onderschept 500 kilo cocaïne in stalen kist

24 maart 2006

In de haven van Rotterdam heeft de douane bij de controle van een zeecontainer 500 kilo cocaïne in een stalen kist aangetroffen. Tijdens de controle sloeg een drugshond aan. De in hout verpakte kist bevatte twee houten kisten met 466 pakketten cocaïne.


-> Bekijk de video

Een monster van de partij werd getest op cocaïne en gaf een positieve uitslag. Het drugstransport is vermoedelijk verscheept vanuit Trinidad.

De zaak is daarop overgedragen aan de Nationale Recherche. Uit het onderzoek bleek dat de container woensdagavond werd afgeleverd op een bedrijventerrein in Utrecht.
De politie greep in toen vanuit een bedrijfshal het geluid van slijpschijven klonk. Daarbij zijn acht verdachten aangehouden.

Bij doorzoekingen in de bedrijfshal, drie woningen en enkele autoâs is beslag gelegd op gsm telefoons en administratieve bescheiden die worden onderzocht op bewijsmateriaal voor het drugstransport.

De acht verdachten zijn afkomstig uit Utrecht, Odijk, Amersfoort en Uden. Zij zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam.

Voor informatie: Wim de Bruin