Persberichten district Binnensticht, 11.15 uur

Utrecht, 24-03-2006

Drie jongens aangehouden voor poging inbraak

ZEIST Drie Zeisters, twee van 18 jaar en een van 16, zijn donderdagavond aangehouden in de bosschages achter een flatgebouw aan de Prinses Margrietlaan. Zij worden verdacht van een poging inbraak in een kelderbox van de flat.

Omstreeks 22.00 kreeg de politie een melding van de inbraak. Daarop werd met verschillende politieautos de omgeving afgezet. Met behulp van de marechaussee werd het bosperceel doorzocht en konden de drie worden aangehouden.

De twee 18-jarigen zijn bekenden van de politie. De drie zijn ingesloten voor verhoor. Onderzocht wordt nog of er iets is verdwenen uit de kelderbox.

Bedreiging met vuurwapen

BILTHOVEN Een bewoner van de Gaailaan is donderdagavond in zijn woning door een onbekende man bedreigd met een pistool.

De bewoner stond op het punt om te gaan tennissen toen de bel ging. De man dacht dat het zijn tennismaat was, maar het bleek een onbekende man met een pistool te zijn. De man had een sjaal voor zijn neus en mond gebonden.

Tijdens een worsteling die volgde, wist de bewoner zijn belager het wapen af te pakken, waarna de verdachte er op de fiets vandoor ging richting de Bosuillaan en de Sperwerlaan. Hij werd niet meer in de omgeving aangetroffen.

Het signalement van de onbekende man is: een blanke man van circa 1.90 meter lang. Hij droeg een groene sjaal voor mond een neus, een zwarte jas of sweater met capuchon met enkele witte strepen en een donkere broek.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien, neem dan contact op met de politie van het district Binnensticht: 0900- 88 44.

Zeistenaar betrapt met harddrugs

ZEIST Een 19-jarige Zeistenaar is donderdagavond aangehouden wegens bezit van vermoedelijk harddrugs.

Een surveillancewagen van de politie reed omstreeks 18.45 uur naar de Nijenheim na een melding van een vechtpartij. Toen de agenten arriveerden, zagen zij een groep uiteenstuiven.

Ter hoogte van winkelcentrum De Clomp hielden de agenten de verdachte staande om hem naar zijn identiteit te vragen. Toen de man zijn identiteitsbewijs uit zijn zak haalde, viel ook een wit pakketje op de grond. Daarop werd hij aangehouden. Bij het instappen in de politieauto verloor hij nog een pakketje. Uit onderzoek bleek dat het om cocaïne gaat. De man is in verzekering gesteld.

Winkeldievegge aangehouden

DEN DOLDER Een 48-jarige vrouw uit Baarn is donderdagochtend in een supermarkt in Den Dolder aangehouden wegens winkeldiefstal. Ze had levensmiddelen ter waarde van 10 euro gestolen. Personeel van de winkel droeg haar over aan de politie. De vrouw krijgt een bekeuring.

Rijden onder invloed

ZEIST Een 53-jarige Zeisterse is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden in haar woonplaats omdat ze met te veel drank op achter het stuur zat.

De vrouw werd omstreeks 02.10 uur op de Steynlaan verzocht om te blazen omdat ze slingerend reed. Daaruit bleek dat ze te veel op had. De ademanalyse op het politiebureau wees uit dat ze een alcoholgehalte had van 480 ug/l. Ze kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Snelheidcsontroles

DE BILT Op de Biltse Rading heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden tussen 14.00 en 15.00 uur. Van de 614 voertuigen die passeerden, reden er 101 te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 80 kilometer per uur terwijl daar maximaal 50 mag worden gereden.

GROENEKAN Bij een snelheidscontrole op de Koningin Wilhelminaweg heeft het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie donderdag 21 bekeuringen uitgeschreven. Tussen 13.45 en 15.45 uur passeerden 730 voertuigen het meetpunt. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 107 kilometer per uur terwijl daar een snelheidsbeperking geldt van 80 kilometer per uur.

ZEIST Het Bureau Verkeer Onder Controle van de politie heeft een radarsnelheidscontrole gehouden op de Utrechtseweg in Zeist. Van de 2821 voertuigen die tussen 12.10 en 14.40 uur passeerden hielden er 125 zich niet aan de maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. De snelste reed 78 kilometer per uur. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.

Verkeerscontrole

HOLLANDSCHE RADING/DE BILT De politie heeft donderdagmiddag verkeerscontroles gehouden in Hollandsche Rading van 14.00 tot 15.00 uur en De Bilt van 15.15 tot 16.10 uur. 39 Weggebruikers reden te hard, onder wie twee bromfietsers. Tien automobilisten droegen geen gordel. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor niet-handsfree bellen, geen rijbewijs kunnen tonen, geen helm dragen en rijden op de rijbaan in plaats van het (brom)fietspad.