Persberichten district Eemland zuid, 11.45 uur

Utrecht, 24-03-2006

Aanrijding letsel

AMERSFOORT Donderdagmiddag vond op de Zeldertsedreef een aanrijding tussen twee personenautos plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Een 27-jarige vrouw uit Oss reed omstreeks 16.55 uur met haar auto vanuit de richting van de Bunschotenstraat in de richting van Amersfoort. Ter hoogte van de Rotonde Bunschotenstraat met de Zeldertsedreef kwam de vrouw in botsing met een 34-jarige automobiliste uit Woudenberg. De vrouw uit Woudenberg werd met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Amersfoort. Haar twee kinderen die in de auto zaten werden door ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken maar bleken geen letsel te hebben. De 27-jarige bleef eveneens ongedeerd. Naar de toedracht van het ongeval doet de politie nog onderzoek.

Straatroof

AMERSFOORT In de nacht van donderdag 23 op vrijdag 24 maart vond op de Stadsring een beroving plaats waarbij een vrouw het slachtoffer werd.

Omstreeks 00.10 uur reed een 41-jarige vrouw uit Hoevelaken vanaf haar werk met de fiets naar huis. Ter hoogte van een supermarkt aan de Stadsring haalde de vrouw twee jongens in die op het fietspad liepen. Nadat de vrouw de jongens was gepasseerd hoorde zij dat de jongens achter haar aan kwamen rennen. Plotseling voelde zij dat haar tas van de bagagedrager werd gehaald en zag zij de jongens wegrennen.

De politie is op zoek naar getuigen die iets van deze beroving weten of misschien gezien hebben., Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Eemland zuid, 0900 88 44.

Aanrijding letsel

HOOGLAND Donderdagavond vond op de Bunschoterstraat een eenzijdige aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte.

Rond 18.00 uur kreeg de politie een melding dat een auto in de voortuin van een woning aan de Coelhorsterweg stond. Ter plaatse bleek dat een 24-jarige bestuurder uit Nijkerk vanuit de richting Amersfoort in de richting van de Rijksweg A1 was gereden. De bestuurder had zijn voertuig niet onder controle en raakte uiteindelijk in de slip waardoor zijn auto in eerste instantie de middenberm raakte.

De 24-jarige man probeerde zijn auto nog te corrigeren maar sloeg vervolgens een aantal malen over de kop en belandde uiteindelijk in de voortuin van een woning. De bestuurder raakte licht gewond en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Verkeerscontrole

AMERSFOORT De politie heeft donderdagmiddag een verkeerscontrole op de Heiligenbergerweg uitgevoerd.

Tussen 15.00 en 16.30 uur werden 15 mensen bekeurd voor onder andere het overschrijden van de maximumsnelheid, het niet dragen van de autogordel en het negeren van het rode verkeerslicht.