Persberichten district Rijn & Venen, 11.20 uur

Utrecht, 24-03-2006

Nepvuurwapen

BREUKELEN Donderdagmiddag werd een 13-jarige jongen uit Loenen aan de Vecht aangehouden, omdat hij op de Straatweg, naar later bleek, een nepvuurwapen stond door te laden. Agenten zagen de jongen om 15.25 uur met het vuurwapen en namen hem mee naar het bureau. Daar is het nepwapen is beslag genomen en zijn de ouders van de jongen geïnformeerd.

Scootercontrole

MAARSSEN Donderdag hield de politie tussen 14.30 en 17.30 uur een scootercontrole op diverse plaatsen in Maarssen. In totaal werden 54 bromfietsen en snorfietsen gecontroleerd en werden 27 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere te veel vermogen, geen helm of kinband, technische gebreken en ontbrekende papieren.

Van 19.00 tot 21.00 uur stond de controleplaats op het Harmonieplein. Daar werden nog eens 14 voertuigen en hun bestuurders gecontroleerd en kregen zes bestuurders een bekeuring. Een bestuurder werd aangehouden omdat hij op een brommer met een vals framenummer (dus vermoedelijk gestolen) reed. Een 18-jarige jongeman had een mes in zijn buddyseat liggen, waarvan hij vrijwillig afstand deed.

Bekeuringen

LOENEN AAN DE VECHT Donderdag hielden drie agenten een verkeerscontrole op de Rijksstraatweg. Negen bekeuringen werden uitgeschreven, waarvan zeven aan bestuurders die geen autogordel droegen en twee voor niet handsfree bellen.

Geslotenverklaring

MONTFOORT Zeventien automobilisten kregen donderdag een bekeuring omdat zij op de Slotlaan Achthoven west de geslotenverklaring negeerden. De politie hield van 16.30 tot 17.30 uur een controle.

Onder invloed

LOENEN AAN DE VECHT In de nacht van donderdag op vrijdag werd een 37-jarige vrouw uit Kockengen aangehouden voor rijden onder invloed. De vrouw werd om 01.25 uur gecontroleerd op de Rijksstraatweg en bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Ze werd aangehouden en de ademanalyse op het politiebureau wees uit dat ze 240 ug/l in haar lichaam had. Ze kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal.

MAARSSEN Met 550 microgram alcohol in zijn lichaam, werd een 48-jarige automobilist uit Nieuwer Ter Aa achter het stuur betrapt op de Maarssenbroekse Slag. De man liep om 03.00 uur tegen de lamp met een blaastest. Hij werd aangehouden en voor de ademanalyse naar het bureau overgebracht. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur en proces-verbaal werd opgemaakt.