Persberichten district Eemland noord, 11.50 uur

Utrecht, 24-03-2006

Verkeerscontroles

BAARN De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden op het parkeerterrein van kasteel Groeneveld. Daarbij werd vooral gelet op aanhangwagens. In totaal zijn 50 bekeuringen uitgeschreven. De meeste (23) waren voor automobilisten die geen gordel droegen. Verder belden 9 automobilisten niet-handsfree, reden twee bestuurders onder invloed, konden drie bestuurders geen rijbewijs tonen en was bij 8 autos en/of aanhangers sprake van ondeugdelijke verlichting. Ook werd een radardetector in beslag genomen.

SOEST Ter hoogte van de spoorwegovergang bij de Foekenlaan, Dolderseweg en de Den Blieklaan heeft de politie donderdag gecontroleerd op de geslotenverklaring. Tussen 16.15 en 17.45 uur schreven de agenten 20 bekeuringen uit aan weggebruikers die het verbod negeerden. Eén automobilist werd bekeurd omdat hij geen gordel droeg.

SOEST De politie heeft donderdagmiddag tussen 15.10 en 15.25 uur op de Spoorstraat toezicht gehouden op ouders die hun kinderen van school ophalen met de auto. Twee ouders kregen een bekeuring omdat ze met hun auto stil stonden bij een doorgetrokken gele streep.

SOEST Op de Smitsweg en de Haverweerd heeft de politie donderdagmiddag omstreeks 13.00 uur twee bestuurders van MPVs bekeurd omdat zij hun voertuig niet in de parkeervakken hadden geparkeerd.