Gemeente Lingewaard


Boomplantdag goed voor tweeduizend struiken in Lingewaard

Foto wethouder Cor van Dalen met kruiwagen vol struiken Wethouder Cor van Dalen werd ingeschakeld om materiaal aan te leveren.

"Ik vind het geweldig wat jullie voor de natuur doen. Vanmorgen hoorde ik vogeltjes fluiten. Die zullen over een poos van deze struiken besjes eten en takjes gebruiken om nestjes te bouwen. Echt, ik ben apetrots op jullie." Wethouder Cor van Dalen trok woensdag 22 maart door Lingewaard om kinderen van basisscholen bemoedigende woorden toe te spreken op de Landelijke Boomplantdag.

Lingewaard Natuurlijk had drie locaties voorbereid. Niet met bomen maar met struiken werd invulling gegeven aan de Boomplantdag. In één ochtend werden ruim tweeduizend plantjes in de grond gezet. Op deze wijze wordt een bijdrage geleverd aan de natuur, waar de kinderen na vele jaren nog met trost op kunnen terug kijken.

In Huissen werd het terrein aan de Hazenkamp van Theo Huisman van een heg voorzien met voor een belangrijk deel sleedoorn.

In Gendt werd de boomgaard van Willy Evers aan de Kommerdijk beplant. Boerderij De Doornik was het werkterrein voor de Bemmelse schoolkinderen.

foto uitrustende meisjes in de zon
Gendt, even uit rusten in de zon.

Foto Cor van Dalen en kinderen
Tijdens het graven op het terrein van De Doornik werd door de kinderen scherven gevonden.
Samen met de wethouder wordt de vondst bekeken.

Bericht geplaatst op 24 maart 2006