Gemeente Vlieland

spreekuur dierenarts
Dierenarts K. Fonad houdt spreekuur op zaterdag 1 april aanstaand in de VMBO School de Krijtenburg, Lutinelaan 3 te Vlieland. Een Afspraak (en telefonisch consult) kunt maken via telnr. 06-23484561. Dit nummer is rechtstreeks bereikbaar op maandag, woensdag en vrijdag van 18.00 uur tot 19.00 uur. Buiten deze tijden kunt u inspreken op het antwoordapparaat, dan wordt u 's avonds teruggebeld. Medicijnverstrekking en spoedgevallen gaan via de huisarts telnr 451307.

bericht inzake online boeken Rederij Doeksen
Afhalen PIN-codes online boeken
Vanaf woensdag 29 maart aanstaande is het mogelijk om online uw bootticket te boeken. Voor het online boeken heeft u, behalve het nummer van uw eilander pas, een persoonlijke pincode nodig. Deze persoonlijke pincode
kunt u afhalen bij ons kantoor in de veerhaven in de volgende periode:
·Mensen van wie de achternaam begint met
A t/m M, 16 t/m 22 maart a.s.;

·Mensen van wie de achternaam begint met
N t/m Z, 23 t/m 29 maart a.s.
Bent u onverhoopt niet in de gelegenheid om in de genoemde periode de pincode af te halen, dan kunt u een bericht van verhindering per e-mail sturen naar
eilander@rederij-doeksen.nl of per post naar Rederij Doeksen Pincode, Antwoordnummer 7223, 8860 VA Harlingen (postzegel is niet nodig).

collecte
Ten behoeve van het ZOA Vluchtelingenzorg is een collectevergunning afgegeven voor de periode van 27 maart t/m 1 april 2006.

ingekomen vergunningaanvragen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat de volgende aanvragen om vergunning zijn ingekomen:
sloopvergunning

·Badhotel Bruin B.V., voor het slopen van een aantal binnenwanden in een bijgebouw op het perceel Dorpsstraat 88 (ingekomen 20 maart 2006).
·Badhotel Bruin B.V., voor het slopen van het dak op het perceel Dorpsstraat 86 (ingekomen 20 maart 2006).
reguliere bouwvergunning

·Badhotel Bruin B.V., voor het verbouwen van twee bijgebouwen op het perceel Dorpsstraat 88 (ingekomen 20 maart 2006). Nadere informatie kunt u verkrijgen op het gemeentehuis bij: Ruimtelijke Ordening: mevrouw B. Verheij
telefoon: 0562-452719
Bouw- en woningtoezicht: mevrouw J. van der Wal telefoon: 0562-452707.

verleende vergunningen
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende vergunning hebben verleend:
reguliere bouwvergunning

·H.T. Westers, voor het bouwen van een manege op het perceel Badweg 8. Belanghebbenden kunnen tegen bovengenoemde besluiten (met uitzondering van de genoemde vrijstellingen) binnen zes weken na de datum van verzending bij het college van burgemeester en wethouders van Vlieland schriftelijk gemotiveerde bezwaren indienen.
Postadres: Postbus 10, 8899 ZN Vlieland
Informatie bij: mevr. B. Verheij, tel. 0562-452719.

Bermen, openbare wegen en terreinen op het bedrijventerrein De laatste tijd is het weer slecht gesteld met de toestand van de bermen en openbare terreinen op het bedrijventerrein. Enerzijds is dat begrijpelijk door de vele bouwactiviteiten, anderzijds wordt van deze situatie door velen misbruik gemaakt.
Volgende week (week 13) wordt dan ook een controle door de gemeente en de politie uitgevoerd en zal actie worden ondernomen, zonodig gevolgd door een proces-verbaal bij een geconstateerde overtreding. Om duidelijk te maken wat in het kader van verbouwactiviteiten zal worden geaccepteerd hieronder enkele spelregels. Opslag, die direct een relatie heeft met de bouw mag in de berm bij het betreffende perceel worden opgeslagen als er geen andere oplossing voor is te vinden op het bouwterrein of de directe omgeving daarvan. Dit houdt in dat inboedel, sloopafval en overige zaken niet in de bermen mogen worden opgeslagen. Opslag van voertuigen en aanhangwagens, al dan niet volgeladen in de openbare berm is niet toegestaan maar dienen op eigen terrein te worden gestald. Een uitzondering wordt gemaakt als het gaat om aanhangwagens waarmee op dat moment wordt gewerkt. (aanvoer of afvoer van materialen). Ondanks het feit dat op het bedrijventerrein druk wordt gebouwd/gewerkt is het niet nodig dat het uiterlijk van het bedrijventerrein meer weg heeft van een groot terrein vol sloopopslag dan van een bedrijventerrein waar wordt gewerkt. Wij vragen om uw medewerking en begrip.
Voor inlichtingen hierover kunt u zich wenden tot de afdeling openbare werken van de gemeente Vlieland
René Kardaun (0562-452720) of Bianca Verheij (0562-452719).

agenda
woensdag 29 maart
jaarvergadering Volksonderwijs Vlieland, aanvang 20:00 uur in Hotel Rispens.