Politie Gelderland-Zuid

ISD-maatregel voor Nijmeegse veelpleger

Nijmegen, 24-03-2006 o De politie heeft dinsdag een 36-jarige Nijmegenaar aangehouden omdat hij verdacht werd van diefstal van een fiets. Donderdagmiddag werd hij na onderzoek weer in vrijheid gesteld.

De politie heeft dinsdag een 36-jarige Nijmegenaar aangehouden omdat hij verdacht werd van diefstal van een fiets. Donderdagmiddag werd hij na onderzoek weer in vrijheid gesteld.

Agenten besloten hem voorlopig even in de gaten te houden en zagen hem na het verlaten van het politiebureau naar het Stationsplein lopen. De man was erg geĂŻnteresseerd in de fietsenstalling daar, maar liep uiteindelijk gewoon door. Op de Van Schaeck Mathonsingel zagen de agenten de man tussen gestalde fietsen lopen. Hij boog zich voorover en begon aan een fiets te morrelen. Hij pakte de fiets uit het rek en fietste ermee weg.

De agenten zijn achter hem aan gegaan en hebben hem op de Van Schaeck Mathonsingel aangehouden en weer meegenomen naar het politiebureau. De man komt in aanmerking voor de ISD-maatregel, wat inhoudt dat hij mogelijk geplaatst kan worden in een inrichting voor stelselmatige daders. Door langdurige vrijheidsbeneming wordt het criminele gedrag van de zeer actieve, meerderjarige veelplegers feitelijk onmogelijk gemaakt. (07)