Nyenrode studenten hebben hoogste EQ

Universiteit nyenrode

Breukelen, 24 maart 2006 - Studenten van Nyenrode scoren het hoogst van Nederlandse studenten op hun emotionele intelligentie (EQ). Dat blijkt uit de resultaten van de Q-Master test van het tijdschrift Nobiles. In deze verkiezing van de beste student van Nederland werden gemiddelde scores voor EQ en IQ vastgesteld voor universiteiten en hogescholen. Op de gecombineerde ranglijst voor EQ- en IQ-scores van deelnemende universitaire studenten eindigde Nyenrode op de vierde plaats, na de drie technische universiteiten.

Prof.dr. Jack van der Veen, Associate Dean en Programmadirecteur Degree Programs van Nyenrode: 'Daarmee blijkt maar weer eens het nut van onze selectie aan de poort, waarin emotionele intelligentie zwaar meeweegt. De arbeidsmarkt zit niet te wachten op afgestudeerden die alleen maar een heel hoog IQ hebben en geen sociale of emotionele intelligentie. Als business universiteit hebben we niet alleen de verantwoordelijkheid voor academische kennisoverdracht, maar ook voor het vormen van jonge bedrijfskundigen die in overheid en bedrijfsleven direct toegevoegde waarde hebben.'

Aan de verkiezing van de Beste Student van Nederland deden in totaal meer dan 10.000 serieuze kandidaten mee. De finale vond op 24 februari plaats op de Nyenrode Business Universiteit in Breukelen. Winnares werd Anna Joke Breumer, student bouwkunde aan de TU Delft. Zij won onder andere een around the world ticket en een beurs voor Nyenrode ter waarde van 10.000 euro. Teun den Blanken eindigde als eerste Nyenrode student op de vijfde plaats. Meer informatie over de verkiezing is te vinden op www.nobiles.nl.

Over Nyenrode
De Nyenrode Business Universiteit behoort tot de oudste en meest vooraanstaande business schools en business universiteiten van Europa. Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt executive programma's en masteropleidingen op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers. Nyenrode viert haar zestigjarig bestaan met 60 beurzen, grotendeels beschikbaar gesteld door het bedrijfsleven. Voor Nederlandse begrippen een meer dan uniek aantal.


- EINDE BERICHT -


Noot voor de redactie (