Politie Gelderland-Zuid

Verdachten vermeende steekpartij vast

Tiel, 24-03-2006 o Dankzij meldingen van meerdere getuigen over een steekpartij en het opgegeven goede signalement zijn donderdagmiddag twee mannen van 28 en 33 jaar oud aangehouden in hun woonplaats Tiel.

Rond 15.20 uur zijn enkele politieautos naar de Brugstraat gereden in verband met de meldingen dat een automobilist een ander zou steken. Op dat moment was onduidelijk of er sprake was van gewonden. Aan de hand van vervolgmeldingen werd duidelijk dat de dader was weggereden richting het centrum. Een politieauto onderschepte de bewuste auto op de Nieuwe Tielseweg en heeft beide inzittenden aangehouden als verdacht van mishandeling en/of bedreiging.

Tijdens de politieverhoren is duidelijk geworden dat beide verdachten ruzie hadden met elkaar. De aanleiding van de ruzie is door de verdachten in het midden gelaten. Geen van beide mannen heeft aangifte gedaan van mishandeling of bedreiging tegen de ander. Het mes dat eerder door een getuige was gezien, is niet meer aangetroffen.

De 33-jarige verdachte is door de politie ook gehoord over de softdrugs, die in zijn auto zijn aangetroffen en in beslag genomen. Tegen hem wordt ook proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs. (01)