Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

24 maart 2006

Apeldoorn - Fietser lichtgewond door aanrijding

Een 69-jarige Apeldoornse fietser raakte donderdagmorgen (23/03) op de kruising Reigersweg/Adelaarslaan lichtgewond door aanrijding met een 53-jarige automobilist uit Apeldoorn. De automobilist reed rond 07.55 uur vanaf Adelaarslaan de Reigersweg in en nam de bocht te ruim. Hij botste hierbij tegen de fietser aan die tegen de voorruit van de auto aankwam en ten val kwam. Ambulancepersoneel onderzocht het slachtoffer die een zere knie en een bult op zijn hoofd opliep. De politie bracht de man naar huis.

Beekbergen - Automobilist onder invloed

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (24/03) op de Koningsweg een 54-jarige automobilist uit Beekbergen aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man vrijdagmorgen vroeg rond 00.10 uur en constateerde dat hij te veel alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,6. De politie maakte proces-verbaal op.

Apeldoorn - Politie pakt fietsendief

De politie heeft donderdagmiddag (23/03) op de Rustenburgstraat een 19-jarige Apeldoorner aangehouden die eerder een fiets had gestolen. Politiemensen in burger zagen dat de verdachte rond 16.15 uur bij de ingang van de Korenpassage aan de Mariastraat een damesfiets weg nam en hiermee wegfietste. De politie leende de fiets van een voorbijganger en hield kort daarop de verdachte aan. De politie bleef nog even bij de fiets totdat de 38-jarige eigenares uit Apeldoorn aan kwam lopen. Zij kreeg haar fiets terug en was heel blij met de actie van de politie. De politie maakte tegen de verdachte Apeldoorner proces-verbaal op.

Apeldoorn - Winkeldief aangehouden

De politie heeft donderdagavond (23/03) in een winkel aan de Hoofdstraat een 17-jarige jongen uit Hoenderloo aangehouden die een flesje eau de toilette met een waarde van ruim elf euro had gestolen. De jongen wilde rond 20.30 uur de winkel verlaten toen het alarm afging. Het winkelpersoneel droeg de winkeldief over aan de politie die hem voor verhoor meenam naar het politiebureau. De verdachte was niet onder de indruk dat hij een winkeldiefstal had gepleegd wel dat hij gepakt was. Hij wordt overgedragen aan het preventieproject LINK waar een passende maatregel wordt getroffen.

Apeldoorn - Processen-verbaal voor Apeldoorner

De politie heeft donderdagmorgen op de Vosselmanstraat een 19-jarige Apeldoorner twee processen-verbaal gegeven. De man had rond 07.55 een pand aan de Vosselmanstraat besmeurd door o.a. te spugen en weigerde dit schoon te maken. Hij gaf de politie een valse naam op en zei niet in het bezit van een legitimatiebewijs te zijn. Op het politiebureau werkte hij wel mee en bleek dat hij wel een identiteitsbewijs bij zich had. De politie maakte proces-verbaal op wegens baldadigheid en voor het opgeven van een valse naam.

Apeldoorn - Boetes voor lastige treinreiziger

De politie heeft donderdagmiddag (23/03) op het NS-station een 32-jarige Apeldoorner twee boetes gegeven. De man bleek rond 15.50 uur geen geldig vervoersbewijs bij zich te hebben. Bovendien had hij geen identiteitsbewijs bij zich. Hij gedroeg zich agressief tegenover de conducteur die de politie waarschuwde.

Apeldoorn - Controle politieteam Zuidwest

Het politieteam Zuidwest, heeft donderdagavond een uitgebreide verkeerscontrole gehouden. Bij tweeënzestig bestuurders werd een overtreding geconstateerd. De politie controleerde onder anderen op de Hoge Dries, de Ugchelseweg en op de Adelaarslaan. De meeste overtredingen waren het overschrijden van de maximumsnelheid, het niet voeren van de juiste verlichting en het rijden door het rode verkeerslicht.

Einde berichten

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 Bert Top 055 - 548 60 58

---- --