Dienstenbond CNV

Overleg met directie AS Watson mislukt!
24-03-2006

Vorige week hebben wij een stevig gesprek gehad met de directie van AS Watson over de situatie bij zowel Kruidvat, Trekpleister, Savers als Ici Paris. In dit gesprek hebben wij de vele negatieve signalen van de medewerkers die ons hebben bereikt over het sociale beleid van AS Watson aan de orde gesteld. We hebben uw werkgever verteld dat wij ons ernstig zorgen maken over de situatie binnen de bovenstaande werkmaatschappijen. De dominantie van het financiële plaatje gaat in onze ogen zwaar ten koste van het sociaal beleid van de onderneming. Heel veel (niet) leden geven ons momenteel aan, werken bij AS Watson niet meer leuk te vinden. Dit signaal wordt door uw werkgever niet serieus genomen. Sterker nog: volkomen genegeerd! Wijzigingen in het gevoerde en in het te voeren (sociaal) beleid zullen niet plaatsvinden.

Eigenlijk is onze analyse over de situatie simpel. Het moederbedrijf van Watson heeft in Hong Kong de teugels stevig in handen en eist uitstekende financiële resultaten. Via de directeur in Duitsland wordt de Nederlandse directie vastgepind op stevige financiële doelen. De districtsmanagers krijgen vervolgens opdracht om de winkels binnen deze financiële marges te laten draaien. De filiaalmanager en het winkelpersoneel zitten vervolgens met de gebakken peren omdat uitvoering van de doelen haast onwerkbaar is. Het werk in de winkel lijkt hierdoor nog slechts te bestaan uit vakken vullen en kassa draaien.

Niemand zal erg gelukkig zijn met de situatie. Naast het vele en terechte commentaar van de mensen die daadwerkelijk het geld moeten verdienen in de winkel lees ik ook in de communicatie van Dmers aan filialen regelmatig wanhoopskreten omdat ook hun leidinggevenden negatieve afwijkingen niet of nauwelijks accepteren.

AS Watson is een bedrijf dat langs de randen loopt van wat wettelijk en via de CAO mogelijk is. Helaas is er een heleboel mogelijk. Het dusdanig inroosteren dat u bij een 4 uur durende werkdag verplicht één uur onbepaald pauze heeft, mag volgens de CAO. Het laten vervallen van de functie assistent-filiaalmanager in sommige filialen mag zolang er een alternatief wordt aangeboden. Het overplaatsen van mensen naar andere filialen binnen een enkele reisafstand van 1,5 uur is inmiddels mogelijk indien de werkgever het belang kan aantonen en u geen zwaarwegende redenen heeft om overplaatsing te weigeren. Als in uw contract staat dat u in een bepaald filiaal werkzaam bent is dit overigens niet het geval. Leg uw individuele situatie aan de bond voor, als u hierover advies wil.

Ons gesprek vorige week was dus niet goed en heeft niets opgeleverd. Wij hebben uw werkgever voorgesteld om een mogelijkheid te creëren het stuwmeer aan compensatie-uren voor fulltimers in een levensloopregeling te storten. Dit was niet bespreekbaar en gaat per individuele situatie opgelost worden.

Wij hebben uw werkgever aangegeven dat wij signaleren dat stagiaires worden aangenomen en ouderen daardoor al dan niet gedwongen worden overgeplaatst. Dit was volgens de directie geen bedrijfsbeleid en gaat altijd in overleg.

We hebben aangegeven dat de stagiaires veel worden ingeroosterd om de kosten te drukken en ouderen hierdoor behoorlijk in de minuren komen. Dit herkent de directie niet.

Wij hebben uw werkgever aangegeven dat de veiligheid een hot item is op de werkvloer. Dit werd door de directie voor kennisgeving aangenomen

Zo zijn er nog talloze zaken te benoemen die, ook door de FNV, aan de orde zijn gesteld maar wij hebben eerlijk gezegd helaas weinig voor u kunnen bereiken.

Wat kan de CNV Dienstenbond in deze situatie wel voor u doen? Als uw belangenbehartiger zitten wij bovenop zaken die over de rand van het toelaatbare gaan en die absoluut niet door de beugel kunnen. Voor vele individuele leden hebben we al een hoop onrecht kunnen uitwissen. Onze ervaring is dat wij in dit soort situaties veel voor u kunnen bereiken. U hoeft ons ook niet anoniem te benaderen. Als u met de CNV Dienstenbond belt of e-mailt wordt alles vertrouwelijk behandeld. Niemand binnen Watson zal iets van uw opmerkingen weten zolang u dat zelf niet wilt.

Geef vreemde situaties altijd bij ons aan. Bij vergelijkbare problemen trekken we dan gezamenlijk op. Samen staan we sterk. Het is bijvoorbeeld absoluut niet normaal als u zomaar een schriftelijke waarschuwing krijgt of uw loondoorbetaling wordt gestopt wegens ziekte. Wij kunnen u in dit soort situaties helpen zich te verweren tegen uw werkgever. Voor alles geldt dus op dit moment: Word lid en blijf lid van de CNV Dienstenbond!!!

De wijzigingen in de Watson organisatie gaan zo snel en houden weinig rekening met u als individu. Wij doen dat wel. Bij ons staat u gedekt. De contributie bedraagt maximaal 13,51 per maand, voor parttimers tot 30 uur: 10,96 en voor parttimers tot 20 uur 8,69. Bent u jonger dan 23 jaar dan gelden aangepaste tarieven. Kijk hiervoor op www.cnvdienstenbond.nl

Heeft u vragen en/of opmerkingen over deze info dan kunt u een e-mail sturen naar handelhilversum@cnvdibo.nl Telefonisch kunt u contact op nemen met uw regiokantoor of met uw bestuurder Marten Jukema (035-6460580)

Om de problemen op te lossen werken we ook nauw samen met de OR van AS Watson. Zoals u wellicht weet vinden op dit moment OR verkiezingen plaats. Ik wil u oproepen om te stemmen op de CNV kandidaten Jan Westland en André Geers. Zij zullen uw belangen uitstekend behartigen. Let op elke stem op hen is ook 1,- voor de clini-clowns!