Provincie Groningen

Benoeming leden Kunstraad Groningen 24 maart 2006

Het college van GS en het college van B & W van de gemeente Groningen hebben overeenstemming bereikt over de benoeming van het bestuur van de Kunstraad Groningen. Het gaat om de volgende personen: Brigitte de Goeij (voorzitter) - zakelijk leider van het Noordelijk Dansgezelschap Galili Dance; Mijnske Sival - architect onder de naam Mijnsk Architectenstudio en deeltijd docent Academie voor Architectuur, Bouwkunde en Civiele Techniek van de Hanzehogeschool Groningen; Irene Louwrier (voormalig lid Groninger Adviescommissie Cultuur) gewerkt in de Nederlandse filmindustrie en betrokken bij diverse theaterprojecten; Eddy de Jonge (penningmeester) - directeur van het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven.

De Kunstraad
De Kunstraad is interdisciplinair (podiumkunsten en beeldende kunst) en opereert in de vorm van een stichting. De Kunstraad zal gevraagd en ongevraagd adviseren over het te voeren cultuurbeleid van stad en provincie. Binnen de doelstellingen die de provincie en gemeente voor het cultuurbeleid hebben geformuleerd, kan de Kunstraad zelfstandig initiatieven ontwikkelen en opdrachten verstrekken. Hiermee heeft de Kunstraad meer taken dan de 'oude' adviescommissies GAC en PABK en krijgt voor de uitvoering van die taken de beschikking over verschillende budgetten.

Budgetten
De Kunstraad krijgt de beschikking over verschillende budgetten. Van de provincie: Incidentele Culturele Activiteiten EUR 90.000, versterken Productiefunctie EUR 100.000, verstrekken Opdrachten EUR 50.000.

Van de gemeente: Incidentele Culturele Activiteiten EUR 180.000, Expositie-presentatie EUR 68.100, Groningse Nieuwe EUR 200.000. Het landelijke Fonds voor Amateurkunst en Podiumkunst heeft zich bereid getoond om in de Kunstraad te participeren en beslist binnenkort hoeveel middelen hiertegenover staan.

24 maart 2006