Ministerie van Algemene Zaken

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Persbericht ministerraad
24 maart 2006

BENOEMING VIJF NIEUWE KROONLEDEN IN SOCIAAL-ECONOMISCHE RAAD

De ministerraad heeft er op voorstel van minister De Geus van Sociale Zaken en Werkgelegenheid mee ingestemd om vijf nieuwe leden voor te dragen voor benoeming tot kroonlid of plaatsvervangend kroonlid in de Sociaal- Economische Raad. De benoemingen zijn voor de periode 1 april 2006 tot
1 april 2008.

Voorgedragen voor benoeming tot kroonlid zijn de heren drs. Th.J.F.M. Bovens, prof. mr. F.B.J Grapperhaus en prof. dr. C.N. Teulings. Als plaatsvervangende kroonleden zijn voorgedragen de heren prof. dr. J.L. Bovenberg en dr. J. Swank.

Zij vervullen de vacatures die zijn ontstaan door het vertrek van mevrouw Asscher-Vonk en de heren Bakker, Don, Kolnaar en Van der Nat. Ook de huidige voorzitter, de heer Wijffels, vertrekt per 1 april 2006. Hij wordt opgevolgd door de heer dr. A.H.G. Rinnooy Kan, die al eerder is benoemd tot voorzitter (per 1 augustus 2006).

De heer Bovens is voorzitter van het college van bestuur van de Open Universiteit Nederland. De heer Grapperhaus is advocaat te Amsterdam en hoogleraar (Europees) Arbeidsrecht in Maastricht. De heer Teulings is per 1 mei 2006 de nieuwe directeur van het Centraal Planbureau. De heer Bovenberg is directeur van Netspar, het wetenschapsnetwerk op het terrein van levensloop en pensioenen van de Universiteit van Tilburg. De heer Swank is divisiedirecteur bij De Nederlandsche Bank.

RVD, 24.03.2006