29
30
31
/> Maart 2006

Fietsideeënkaart: al 10 jaar een begrip
Jubileumuitgave van populaire overzichtskaart nu verkrijgbaar Van de populaire Fietsideeënkaart is de tiende editie verschenen (editie '06/'07). De kaart heeft zich in het afgelopen decennium bewezen als dé ideale voorbereiding op een fietsuitje. Voor dit jubileumjaar is de vormgeving aangepast en heeft de kaart een frissere uitstraling gekregen.
Afbeelding Uiteraard is alle informatie volledig geactualiseerd; de formule is ongewijzigd gebleven. Het is geen kaart om op te fietsen, maar één die een actueel overzicht biedt van de vele recreatieve fietsmogelijkheden in ons land en die fietsers daarmee op pad helpt.

Alle organisaties
Alle organisaties die op enigerlei wijze verwant zijn met het recreatieve fietsen hebben opnieuw hun medewerking verleend aan het Landelijk Fietsplatform, de samensteller van de kaart. Ook dit jaar is de kaart up-to-date gemaakt en verder aangevuld.

Knooppunt-netwerken
Zo zijn (of worden) er inmiddels in 23 verschillende regio's in ons land knooppuntnetwerken ontwikkeld. Deze zijn weergegeven op een handig overzichtskaartje. Daarnaast is bij deze editie een apart hoofdstuk over 'Fietsen op het net' toegevoegd, waarin de belangrijkste internetadressen in verschillende rubrieken zijn te vinden. Ook wordt een groot aantal nieuwe fietsgidsen en -kaarten vermeld.

Alle routes
In de cartografie staan alle (ruim 400!) bewegwijzerde fietsrondritten, het complete netwerk van Landelijke Fietsroutes (LF-routes, ruim 6.500 km) en de vaste MTB-routes. Verder zijn op de kaart trekkershutten, natuurkampeerterreinen, Stayokay hostels en Nivon-Natuurvriendenhuizen terug te vinden. Deze accommodaties vormen samen met het net van Landelijke Fietsroutes een perfecte basis voor mooie fietsvakanties.

Practische info
Op de achterzijde van de kaart staan praktische informatie en nuttige tips duidelijk gerubriceerd. Bijvoorbeeld voor het samenstellen van een meerdaagse fietstocht of voor het uitkiezen van een route voor een dagtocht. Er is meer te lezen over de knooppuntnetwerken in Nederland, maar ook over fietsvervoer en -verhuur.

Sportief
Het extra sportieve werk komt ook aan bod: op de kaart wordt ruim aandacht geschonken aan de toerfiets- en MTB-routes. Een overzicht van diverse bijzondere overnachtings-mogelijkheden maakt de kaart compleet.

De kaart is voor EUR 3,30 verkrijgbaar bij o.a. de ANWB en VVV-kantoren of te bestellen via de site van het Fietsplatform (www.fietsplatform.nl), ISBN 90-72930-31-2.