Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

24 maart 2006

Harderwijk - Politie zoekt daders vernieling

In de nacht van zaterdag op zondag (18/19-03) werden aan de Schippersmeen bij minimaal vijf geparkeerde auto's de ruiten ingeslagen cq beschadigd. In de wijk Stadsweiden worden regelmatig vernielingen gepleegd in de weekendnachten en de politie heeft de indruk dat er niet altijd aangifte wordt gedaan. Tot nu toe heeft het onderzoek nog geen verdachten opgeleverd. Om tot een goede aanpak van deze problematiek te komen, worden benadeelden verzocht zeker aangifte te doen. Ook adviseert de politie om direct melding te maken wanneer er vernielingen worden gepleegd. Als men een signalement van de vandalen heeft en ook een rijrichting doorgeeft is de pakkans door de politie groter. Daarnaast wil de politie graag in contact komen met getuigen; ze kunnen zich melden via 0900 8844.

Harderwijk - Inbraak woning

Aan de Gruttomeen werd er tijdens de dag- of avonduren van donderdag (23-03) ingebroken in een woning. Na het forceren van de tuinpoort werd een deur aan de achterzijde van de woning opengebroken. Ontvreemd werden onder meer een handcomputer, een GPS en een schermsabel.

Harderwijk- Poging diefstal computer

De politie heeft op donderdagmiddag (23-03) een 17-jarige inwoner van Zeewolde aangehouden voor poging diefstal van een computer uit zijn eigen school. De jongen had de computer in een boodschappentas gestopt en werd betrapt toen hij de school wilde verlaten. Hij zal worden doorverwezen naar het preventieproject LINK, waar een passende maatregel zal worden opgelegd. De school pleegt met de inspectie overleg over de te nemen stappen.

Hattemerbroek - Kop-staartbotsing

Een 24-jarige motorrijder uit Wezep kon op donderdag (23-03) rond 17.00 uur zijn voertuig niet op tijd tot stilstand brengen en botste op de auto van een 51-jarige plaatsgenoot waarbij hij ten val kwam. Het ongeval gebeurde op de Zuiderzeestraatweg tussen de Voskuilerdijk en de Vogelzangveldweg. De motorrijder werd door ambulancepersoneel onderzocht en kon zijn weg vervolgen. Auto en motor raakten beschadigd.

Hierden - Fietsster gewond

Een 30-jarige automobilist uit Putten zag op donderdag (23-03) rond 15.25 uur op de kruising Tweede Parallelweg en Overkampsweg een fietsend echtpaar uit Doornspijk over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. De 71-jarige fietser werd geraakt maar bleef overeind; zijn 69-jarige vrouw vloog over de motorkap werd met oa een hoofdwond naar het ziekenhuis overgebracht. Haar fiets raakte geheel beschadigd.

Nunspeet - Flyer-actie tegen auto-inbraken.

In het kader van de preventieactie "Niets erin . Niets eruit" om auto-inbraken tegen te gaan, heeft de politie donderdagavond (23-03) in totaal 35 geparkeerde auto's voorzien van een flyer met tips om auto-inbraken tegen te gaan. In opvallend veel voertuigen was de radio zichtbaar aanwezig. De actie vond plaats op de Sportlaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --