Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

24 maart 2006

Beltrum - Met auto tegen een boom

Een 37-jarige automobiliste uit Beltrum raakte donderdagmorgen (23/3) rond 08.30 uur gewond. De vrouw reed over de Kempersweg vanaf de Bedelaarsdijk. Door onbekende oorzaak raakte ze de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. De vrouw werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto werd zwaar beschadigd afgesleept.

Doetinchem - Fietsers botsen

Een 15-jarige fietser uit Westendorp en een 20-jarige snorfietser uit Doetinchem raakten donderdagmiddag (23/3) rond 14.25 uur gewond na een aanrijding. De fietser reed over de Plantsoenstraat vanaf het centrum. Hij stak de kruising met de Raadhuisstraat over en reed om een lijnbus heen, die op de Raadhuisstraat voorgesorteerd stond om links af te slaan. De snorfietser reed over de Raadhuisstraat en kon niet zien dat de fietser om de bus heen reed. Een aanrijding was het gevolg, waarbij beiden letsel opliepen. De fietser had verwondingen in zijn gezicht en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De snorfietser had gering letsel en werd te plekke behandeld.

Winterwijk - Drankrijder betrapt

Een 67-jarige automobiliste uit Winterswijk bleek afgelopen nacht (24/3) rond 00.25 uur bij een politiecontrole op de Zonnebrink onder invloed van alcohol. De vrouw blies 0,5 prom. en kreeg een boete.

Wehl - Inbraak in woning

In een woning aan de Cingelwal werd in de nacht van woensdag op donderdag (23/3) ingebroken. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werd een computerkast en een flatscreen. De politie is een onderzoek gestart.

Silvolde - Inbraak bij bedrijf

Bij een bedrijf aan de Industrieweg werd donderdag (23/3) ingebroken. Dit is vermoedelijk gebeurd tussen 07.00 en 08.00 uur. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Weggenomen werden onder andere negen kentekenbewijzen, geld, een videocamera en een fotocamera. De politie is een onderzoek gestart.

Winterwijk - Winkeldiefstal

Een 18-jarige inwoonster uit Sudlohn (D) werd donderdagmiddag (23/3) betrapt in een winkel aan de Ratumsestraat. Ze had twee flesjes eau de toilette, ter waarde van E 97,- in haar tas gestopt en wilde de winkel uitlopen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De gewaarschuwde politie heeft de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij kreeg een boete van E 220,--.

Doetinchem - Doetinchemmers aangehouden voor vernieling

De politie heeft afgelopen nacht (24/3) rond 00.35 uur drie Doetinchemmers (twee mannen 56 en 38 jaar en vrouw van 45 jaar) aangehouden wegens vernieling van een ruit van een leegstaand pand aan de Doctor Huber Noodtstraat. De politie trof het drietal in het pand aan. Ze waren alle drie behoorlijk onder invloed van alcohol. De 38-jarige en de 45-jarige konden na verhoor naar huis. De 56-jarige Doetinchemmer is een veelpleger en werd ingesloten. De politie maakt proces verbaal op.

Doetinchem - Openbare dronkenschap

Agenten hebben donderdagavond (23/3) rond 21.00 uur een 38-jarige Doetinchemmer aangehouden wegens openbare dronkenschap. De man liep op de Veentjes dronken over straat en viel daar voorbijgangers lastig. De man werd aangehouden en op het politiebureau ter ontnuchtering ingesloten. De man krijgt een boete.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --