Saxion Hogescholen
BR>

vr 24 maart 2006

Nieuw initiatief Saxion

In het gebouw de Leeuwenbrug in Deventer is het eerste huisvestingscontract getekend door studentonderneming ClubRate, de Virtuele Business Incubator van Saxion Hogescholen en de gemeente Deventer. De Virtuele Business Incubator is een projectonderneming van Saxion Hogescholen dat startende, innovatieve ondernemers huisvesting biedt bij bestaande bedrijven in de regio. Annamiek van Dalen, lid van de Raad van Bestuur van Saxion Hogescholen en Bert Doornebos, wethouder van Economische Zaken van de gemeente Deventer, ondertekenden de overeenkomst.

In november is het concept aan de regio gepresenteerd in een groot symposium. Het jonge bedrijf ClubRate heeft een keurmerk voor uitgaansgelegenheden ontwikkeld om het "stappen" in het weekend veiliger te maken. Daarnaast ontwikkelt het websites voor startende ondernemers. De gemeente Deventer ziet als belanghebbende hierin een match, omdat ClubRate inspeelt op een actueel thema. Zij neemt het startende bedrijf voor één jaar in huis; daarna wordt er geëvalueerd.

Het is belangrijk dat jonge ondernemers, ook afgestudeerd aan hogescholen, toekomstbrood zijn voor het Midden en Klein Bedrijf (MKB). Uit onderzoek onder het MKB blijkt dat bedrijven welwillend tegenover de nieuwe formule staan. Zij kunnen onder andere kosten besparen door het inzetten van deze jonge ondernemers en hebben de mogelijkheid om een aandeel te nemen in startende ondernemingen. Door jonge ondernemers te huisvesten, dragen zij tevens bij aan het oplossen van een aantal maatschappelijke vraagstukken, waaronder het stimuleren en opleiden in de eigen regio en de aansluiting van hbo op het MKB.

Tussen de studentenonderneming, Saxion en de gemeente Deventer is een overeenkomst getekend voor een bepaalde periode. Deze overeenkomst houdt in dat niet alleen de studentondernemer gebruik kan maken van een eigen kantoorruimte binnen de gemeente, maar dat ook andere faciliteiten ter beschikking staan.
|
Meer informatie over jong ondernemerschap is te vinden op www.saxion.nl/s-cio of www.virtualbi.nl.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------