Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (24/3)

TILBURG, 24 maart 2006

Politie treft softdrugs aan in café Tuinstraat

TILBURG: De politie heeft gisterenmiddag tijdens een onderzoek in een café aan de Tuinstraat in de keuken twee plakken hasj (circa 280 gram) en één zak wiet (circa 1,1 kilo) aangetroffen. De 41-jarige beheerder en een 67-jarige medewerker beiden woonachtig in Tilburg werden aangehouden en zijn in verzekering gesteld.

De politie deed gisteren aan het eind van de middag onder leiding van een officier van justitie, een zoeking in het café naar aanleiding van binnen gekomen informatie dat er in het café gehandeld zou worden in zowel softdrugs als harddrugs. Ook zou er een vuurwapen in de woning liggen. Tijdens het onderzoek werden geen harddrugs of vuurwapen aangetroffen.

Ook in de ruimte boven het café is een onderzoek ingesteld. Het gaat hier om kamers die bereikt worden vanaf de St. Antoniusstraat. In dit pand werd een vermoedelijk illegale vreemdeling uit Azerbeidjaan aangetroffen. Deze man is aangehouden en overgedragen aan de Unit Vreemdelingenpolitie. De Gemeente is over de drugsvondst door de politie geïnformeerd.

Politie houdt preventieve fouilleeractie en verkeerscontrole

TILBURG: In het gebied rond de Gasthuisring en de Besterdring is gisterenavond preventief gefouilleerd. Daarbij werden 57 voetgangers en (brom) fietsers en de inzittenden van 34 voertuigen gecontroleerd. Er werden geen wapens aangetroffen. Wel werd een 27-jarige Tilburger aangehouden omdat hij nog gesignaleerd voor 5 dagen hechtenis of 265 euro boete. De politie houdt regelmatig deze acties in de door de burgemeester aangewezen veiligheidsrisico gebieden. De officier van justitie verleent de politie daar dan toestemming voor. De politie fouilleert a-selectief, dat wil zeggen dat eenieder die zich in het gebied bevindt in principe gefouilleerd kan worden, de politie selecteert daarbij niet op uiterlijke kenmerken. Met deze acties draagt de politie bij aan een veiligere woon- en uitgaansomgeving waarbij het aantal (vuur) wapen gerelateerde incidenten wordt terug gedrongen. Bij de verkeerscontrole gingen 48 (brom) fietsers op de bon omdat de verlichting niet in orde was. Verder kregen twee automobilisten een bon omdat ze geen gordel droegen. Ook werd er één keer bekeurd omdat er een mistlicht gevoerd werd.

Politie controleert op snelheid in Goirle

GOIRLE: De politie heeft gisterenmiddag op de Abcovenseweg een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werd het verkeer komende uit de richting van de Haestrechtstraat gecontroleerd. Er gingen veertien bestuurders op de bon. De hoogst gemeten snelheid was 85 kilometer per uur. De bijvangst bestond uit 13 bekeuringen voor onder meer niet dragen autogordels (5), APK verlopen (1x), mistlichten voeren (1x), volgen rijbaan ipv fietspad (2x), geen helm (2x), niet kunnen tonen rijbewijs (2x).

Inbraken bedrijfspand Moergestel in Bureau Brabant

MOERGESTEL: Het opsporingsprogramma Bureau Brabant van Omroep Brabant besteedt aanstaande maandagavond aandacht aan een tweetal inbraken in een bedrijfspand in Moergesteld. Er worden camerabeelden van de daders getoond.

Bij een autobedrijf in Moergestel, op het industrieterrein Sonman werd op zaterdag 4 maart ingebroken. Een tweetal mannen kwam aanrijden op een motorscooter Gilera). Een van de mannen sloeg een ruit in van het bedrijf, doch zonder buit vertrokken de mannen weer. Enkele dagen later op donderdag 9 maart kwam dezelfde motorscooter aanrijden en wederom sloeg de bestuurder een ruit in. Ook dit keer leverde de inbraak geen buit op. In bureau Brabant van aanstaande maandag zal het opsporingsprogramma beelden van de bewakingscameras tonen. Kijkers worden opgeroepen de tiplijn te bellen als ze de dader (s) herkennen.

Tilburgse politie treft 80^e hennepkwekerij aan in 2006

TILBURG: De politie heeft gisteren op de Uiterste Stuiver een hennepkwekerij in een loods aangetroffen. Het is al de 80^e kwekerij die dit jaar in het district Tilburg is aangetroffen. Er waren 1400 planten in volle bloei en vrijwel oogstrijp. In totaal brandden er 220 lampen. De politie kwam de kwekerij op het spoor, op aanwijzing van elektriciteitsmaatschappij Essent. Een transformatorhuisje in de omgeving van de kwekerij werd namelijk extreem belast. In 2005 ruimde het district 255 kwekerijen. De politie treedt op tegen kwekerijen die overlast veroorzaken of gevaarlijk zijn. Hierover zijn afspraken gemaakt in een convenant dat onder de regie van de Gemeente met alle betrokken partners is afgesloten.

Spookrijder veroorzaakt aanrijding

TILBURG: Een 24-jarige Tilburger is vannacht omstreeks 02.50 uur op de Burgemeester Bechtweg door een uitwijkmanoeuvre voor een spookrijder met zijn auto via de berm in een sloot terecht gekomen. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. Volgens de Tilburger reed hij in de richting van de rijksweg A-65. Plotseling zag hij een automobilist op de verkeerde rijbaan in zijn richting komen rijden. Hij week uit voor deze auto en kwam daardoor via de berm in de sloot terecht. De veroorzaker reed door en ging links af Tilburg Noord in. Het slachtoffer werd door de GGD voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft inmiddels een getuige gesproken die dacht dat het doorgereden voertuig een Renault was waarvan één koplamp defect was.

Politie onderzoekt ramkraak in Oisterwijk

OISTERWIJK: Vannacht is omstreeks 03.00 uur in een winkel op de Dorpsstraat een ramkraak gepleegd. Het gaat om een kledingzaak. Met een bouwstempel (gegalvaniseerde ijzeren pijp) en met gebruikmaking van een auto is de ruit van de voordeur eruit gedrukt. De dieven zijn weggereden in twee autos. De buit bestaat uit een partij kinderkleding. De eerste surveillanceauto van de politie die arriveerde, heeft een van de vluchtautos nog achtervolgd. Deze agenten hebben de achtervolging vanwege de gevaarszetting, door de hoge snelheid die ontstond, gestaakt. De politie heeft vandaag een sporenonderzoek ingesteld.

Drie arrestaties na vechtpartij NS-Plein

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 05.00 uur drie jongemannen uit Oisterwijk in de leeftijd van 17, 18 en 19 jaar gearresteerd die verdacht worden van openlijke geweldpleging op het NS-Plein. Twee Tilburgers van beiden 21-jaar verklaren dat zij vannacht terwijl zij onder het viaduct fietsten van het NS-Plein belaagd werden door een groep jongeren die net voorbij het viaduct stonden. Vanuit deze groep werd wat naar het duo geroepen. Toen zij daarop reageerden kwam de groep achter hen aan. De twee slachtoffers werden daarbij meerdere keren op het hoofd geslagen en tegen het lichaam getrapt. Ook werd de fiets van een van de aangevers meegenomen. Een van de aangevers had een bloedneus en pijn op zijn achterhoofd. De kleding van het andere slachtoffer is beschadigd. De politie heeft daarop een onderzoek in de omgeving ingesteld. De daders waren op fietsen en bromfietsen gevlucht. Dit leidde tot de arrestaties van drie verdachten op respectievelijk de Stationsstraat, Spoorlaan en Enschotsebaan. De politie onderzoekt nog de betrokkenheid van mogelijke andere verdachten. De arrestanten zijn vanmiddag in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Bijrijder laat blote billen zien

TILBURG: Een 18-jarige man uit Hulst heeft vanmorgen omstreeks 08.15 uur naar eigen zeggen voor de lol en uit balorigheid vanuit een bestelauto schennis gepleegd ten overstaan van een groepje schoolgaande fietsers op de Bredaseweg. De man zat als bijrijder in een bestelauto. Hij knoopte zijn overall los en trok ook zijn onderbroek naar beneden. Vervolgens hield hij zijn blote billen voor de ruit van de bestelauto met het doel de aandacht te trekken van de scholieren. Zijn broer die achter het stuur zat claxonneerde daarbij luid. De politie zette de auto van de lolbroek aan de kant op de Brakman. De bijrijder werd aangehouden vanwege het plegen van schennis. Aan het bureau had hij spijt van zijn gedrag. De politie maakt proces-verbaal op.

Auteur: Willem van Hooijdonk