Verzamelberichten vrijdag

's-Hertogenbosch, 24-03-2006

Bedrijfsongeval met dodelijke afloop

Heusden (gemeente Heusden) - Bij een bedrijfsongeval op het terrein van een scheepswerf aan de Bakkersdam in Heusden is vrijdagmorgen een 59 jarige inwoner van Hoornaar om het leven gekomen. De man kwam bij zijn werkzaamheden onder een lier terecht en overleed ter plaatse.

De technische recherche en de arbeidsinspectie stellen een onderzoek in naar de juiste toedracht van het fatale ongeval.

Verkeerscontrole

Vlijmen Donderdag is op de Grote Kerk in Vlijmen een verkeerscontrole gehouden.

Daarbij zijn 26 automobilisten bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de autogordel, twee automobilisten waren niet in het bezit van een geldig rijbewijs en een auto was niet APK gekeurd en verzekerd.

Aan de controle werken zes politiemensen mee.

Vernieling

s-Hertogenbosch In de nacht van donderdag op vrijdag wilden twee mannen een horecazaak aan de Vughterstraat bezoeken. Omdat zij een hond bij hadden mochten ze niet binnen. Een van hen heeft vervolgens tientallen keren tegen de deur en een rolluik geslagen. Daarna sloeg hij van een pand ernaast een ruit kapot. De politie heeft een 28 jarige Bosschenaar als verdachte aangehouden en ingesloten.

Mishandeling, vernieling en dronkenschap

s-Hertogenbosch Donderdagavond is in de Graafsewijk in zijn woonplaats s-Hertogenbosch een 49 jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 17 jarige zoon, vernieling van een ruit van een woning van zijn ex-vrouw en openbare dronkenschap.

Hij is ingesloten.

Bejaarde vrouw gewond na ongeval

Boxtel Donderdagmiddag werd een ongeval gemeld op de Dukaat in Boxtel. De politie trof liggend op het parkeerterrein een 71 jarige vrouw aan die gewond was. Zij zou in aanraking geweest zijn gekomen met een andere fietser, een man van ongeveer 75 jaar, grijze haren. De man droeg een petje en een blauwe jas. Ook de man was ten val gekomen.

De man heeft de vrouw eerste hulp verleend. Toen de ambulance gearriveerd was ging hij even het daar gevestigde tuincentrum binnen om zijn handen te wassen. De man is daarna niet meer aangetroffen. De toedracht van het ongeval is niet bekend.

De politie verzoekt getuigen en de bij het ongeval betrokken man contact op te nemen met de politie in Boxtel. Tel. 0900-8844

Verkeerscontrole

Oss Donderdagmiddag hebben zes politiemensen repressief toezicht gehouden in het voetgangersgebied in het centrum van Oss. Eenentwintig fietsers zijn bekeurd omdat zij in het voetgangersgebied fietsten. Twee bromfiets gingen op de bon omdat zij geen helm droegen.

Diefstal uit bedrijf, twee verdachten aangehouden

Oss Donderdagavond zijn van een bedrijfsterrein aan de Diezestraat in Oss een drietal katalysatoren weggenomen. De eigenaar van het bedrijf had een alarmmelding gekregen en trof een bestelauto aan waarbij de gestolen goederen klaar stonden. De gewaarschuwde politie heeft na een onderzoek in de omgeving twee Poolse mannen van 28 en 32 jaar oud als verdachten aangehouden. Beiden zijn ingesloten.

Rijbewijzen ingevorderd van dronken automobilisten

Oss / Vinkel In de nacht van donderdag op vrijdag is op de Spoorlaan in Oss van een 23 jarige Berghemse automobilist aangehouden. Hij bleek zoveel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs moest worden ingevorderd.

Diezelfde nacht werd om dezelfde reden het rijbewijs ingevorderd van een 42 jarige inwoner van Venhorst. De man liep tegen de lamp bij een controle op de Van Rijckevorselweg in Vinkel.

Gewapende overval

s-Hertogenbosch - Vrijdagmorgen omstreeks 07.00 uur is er een gewapende overval gepleegd op een supermarkt aan het winkelcentrum De Hambaken aan het Wielsem in s-Hertogenbosch.

Drie personeelsleden wilden het kantoor inlopen toen zij werden bedreigd door twee gewapende mannen. Eén personeelslid wist echter te ontkomen en buiten alarm te slaan. De andere twee personeelsleden zijn vastgebonden en in het kantoor achter gelaten. De overvallers hebben zich vermoedelijk in de nachtelijke uren via het dak van het winkelcentrum toegang tot de winkel verschaft. Ze zijn onverrichter zake op de vlucht geslagen. De politie onderzoekt de zaak.

Mishandeling

Grave Vrijdagmorgen werd op de Stoofweg in Grave een 14 jarige jongen mishandeld. Hij liep neusletsel op. De jongen fietste met een medescholier op weg naar school. Op een gegeven moment kwam hij in contact met de fiets van een 44 jarige inwoner van Grave. De jongen kreeg vervolgens een flinke klap in het gezicht. De verdachte is door de politie aangehouden en gehoord.