Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom vrijdag 24 maart

BERGEN OP ZOOM, 24 maart 2006

Automobiliste gewond na aanrijding

DINTELOORD: Op donderdag 23 maart gebeurde er een verkeersongeval op de Noordlangeweg. Een 60-jarige automobilist uit Halsteren hield vermoedelijk niet geheel rechts en kwam hierdoor in aanrijding met een tegemoetkomende auto. De 22-jarige bestuurster van deze auto uit s Gravenhage is met nek- en rugklachten overgebracht naar het Lievensberg ziekenhuis.

Winkelinbraak

BERGEN OP ZOOM: Op vrijdagochtend is omstreeks 03.00 uur ingebroken in een winkelpand aan de Steenbergsestraat. De daders vernielden een ruit en stalen een fiets. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Auto over de kop

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg op vrijdagmiddag 24 maart melding van een ongeval op de Rijksweg A58 aan de Bolusberg. Een 46-jarige bestuurder uit Vlissingen verloor in de bocht de controle over zijn voertuig en raakte de vangrail. Hierdoor sloeg de auto over de kop. De bestuurder is na controle door ambulancepersoneel naar huis gestuurd. Politie, Rijkswaterstaat en een takelbedrijf zorgde voor de regeling van het verkeer en het wegtakelen van de auto.

Man aangehouden voor inbraak

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft een man aangehouden op verdenking van inbraak. Op dinsdagochtend 21 maart is er ingebroken in een gebouw aan de Zoomvlietweg. Door een deur open te breken en verschillende ruiten te vernielen kwam men het pand binnen. Er werden onder andere een computer en een aantal flessen sterke drank weggenomen. De politie onderzocht de inbraak. Uit buurtonderzoek kwam een 36-jarige man uit Bergen op Zoom naar voren. De politie hield hem in zijn woning aan. Hier zijn een aantal flessen drank en computerapparatuur gevonden. Deze zijn vermoedelijk afkomstig van de inbraak. De man is verhoord en in verzekering gesteld.

27 bekeuringen bij verkeerscontrole

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag 23 maart hield de politie een verkeerscontrole aan de Gagelboslaan. Er zijn 111 personenautos en 4 bromfietsen gecontroleerd. In totaal zijn er 27 bekeuringen uitgeschreven. 1 voor het niet naar behoren vervoeren van een kind, 15 voor eht niet dragen van de autogordel, 3 voor de constructiesnelheid, 3 voor een verlopen APK keuring, 1 voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, 2 voor het niet kunnen tonen van een kentekenbewijs, 1 voor ondeugdelijke verlichting en 1 voor rijden met rijontzegging.

Dronken vrachtwagenchauffeur

SPRUNDEL: De politie kreeg op donderdagavond 23 maart melding dat er een vrachtwagen midden op de weg stond. De politie trof de trekker met oplegger aan op de Noorderstraat. De chauffeur, een 39-jarige man uit Waalwijk wilde niet uitstappen en is onder protest aangehouden. Op het bureau is hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan bedroeg 1155 ug/l, terwijl de maximaal toegestane hoeveelheid 220 ug/l bedraagt. De man kreeg een rijverbod van 13 uur en zijn rijbewijs is ingevorderd. De vrachtwagen is bij een takelbedrijf gestald.

Politie houdt twee mannen aan voor drugsbezit

ROOSENDAAL: De politie hield op donderdagmiddag 23 maart een auto staande ter controle. In het voertuig is meer dan 25 gram wiet gevonden. De drugs zijn in beslag genomen. De twee inzittenden, een 21-jarige man uit Antwerpen en een 23-jarige man uit Linkebeek, zijn aangehouden en verhoord. Hierna zijn ze in vrijheid gesteld met een proces-verbaal.

Vrouw gewond bij verkeersongeval

ROOSENDAAL: Op donderdagmiddag 23 maart gebeurde er een ongeval op de A 58 ter hoogte van Spuitendonk. Er was een botsing ontstaan tussen drie voertuigen. Eén van de bestuurders (gegevens onbekend), is met gekneusde ribben en knieletsel naar het Lievensberg Ziekenhuis overgebracht. De autos zijn weggetakeld. Door het ongeval ontstond er een file op de A 58.

Woninginbraak

ROOSENDAAL: Op donderdagmiddag 23 maart is er ingebroken in een woning aan het Alfred Ostplein. De daders forceerden een raam en namen onder andere een plasmatelevisie weg. De politie stelt een sporen- en een buurtonderzoek in. Van de bewoners is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg