Gemeente Bladel


Groot aanbod luiers bij Stichting Zuidzorg

Meer ruimte in containers aan de Varkensmarkt

Sinds september kunnen gebruikte babyluiers en incontinentiemateriaal apart worden aangeleverd. Daarvoor staan op diverse locaties speciale containers. Vanaf het begin is de luierinzameling een groot succes. Omdat het aanbod zo groot is, zijn er meer en grotere containers geplaatst.

Dat blijkt op bepaalde plaatsen nog steeds niet voldoende. De meeste luiers worden aangeleverd bij de Stichting Zuidzorg aan de Kloostertuin in Bladel. Als de containers vol zijn, laten mensen de losse zakken daar toch achter. Er ligt dan ook regelmatig een flink aantal zakken naast de containers. U zult begrijpen dat het aantal containers niet eindeloos kan worden uitgebreid. Temeer omdat in de containers op een andere locatie in Bladel, de Varkensmarkt, nog wel ruimte is.

Dringend verzoek om medewerking

We doen dan ook een dringend beroep op degenen die de luierzakken inleveren om het deksel van de containers steeds te sluiten. Laat ook geen losse zakken achter als de containers vol zijn, maar maak meer gebruik van bijvoorbeeld de containers aan de Varkensmarkt. De containers worden elke week op maandag geleegd. Open containers en losse zakken naast de containers zorgen voor veel overlast voor de omgeving, zeker nu de buitentemperatuur weer oploopt. Dat kan een reden zijn voor organisaties om de gemeente geen toestemming meer te geven containers op hun terrein te plaatsen. Het zou bijzonder jammer zijn als het grote succes van de inzameling uiteindelijk tot gevolg heeft dat we er weer mee moeten stoppen.

Op de volgende plaatsen staan luiercontainers

Hoogeloon: aan het Hofveld

Casteren: Peuterspeelzaal "Klavertje 4", Willibrordusstraat 2a

Netersel: Peuterspeelzaal "Jippie Jee", Boontuintje 1

Hapert: Kinderdagverblijf "Duimelot", Bernhardstraat 2

Kinderdagverblijf "de Paraplu", Abdijstraat 2

Peuterspeelzaal "de Hummeltjes", Kerkstraat 25

Bladel: Stichting Zuidzorg, Kloostertuin 2

Parkeerplaats Varkensmarkt (achter de Posthof)

Milieustraat, Nijverheidsstraat 9

De speciale luierzakken zijn verkrijgbaar bij het gemeentehuis en de milieustraat in Bladel en "de Spar" in Hoogeloon.


---