Roland Wondolleck wint Wevershoeve Business Personality Award

De wevershoeve bv

Rijsoord/Ridderkerk, 24 maart 2006 - In een bomvol restaurant De Wevershoeve te Rijsoord, gevuld met de top van het Rotterdamse zakenleven (o.a. voetbalmakelaar Ger Lagendijk, Peter van Nederpelt, Ooms Makelaars en Cora van Vliet, Inholland), is vanmiddag door tv presentator Victor Deconinck de Wevershoeve Business Personality Award uitgereikt aan Roland Wondolleck, directeur van Rotterdam Airport. De Wevershoeve Business Personality award werd dit jaar ter ere van het 10 jarig jubileum voor de eerste keer uitgereikt in samenwerking met Rijnmond Business Magazine. De award is in het leven geroepen om jaarlijks uit te reiken aan een ondernemer uit het Rijnmond gebied die zich vanwege creatief, inspirerend en bevlogen ondernemerschap, maar ook vanwege maatschappelijke betrokkenheid, heeft onderscheiden. High society zanger entertainer Ger Vos verzorgde met een onvergetelijk live optreden voor de muzikale omlijsting van de middag. De zaal ontplofte toen Ger Vos samen met voetbal makelaar Ger Lagendijk gezamelijk de topper, Buona serra van Louis Prima zongen.

Roland Wondolleck
Kees van 't Zelfde, Directeur/uitgever Rijnmond Business: 'Roland is door de lezers van Rijnmond Business ondermeer genomineerd vanwege zijn visie, doorzettingsvermogen, alsmede vanwege zijn kennis en kunde. Maar ook vanwege zijn grote maatschappelijke betrokkenheid. Roland is al meer dan 20 jaar 'het gezicht' van de luchthaven van de Maasstad, Rotterdam Airport. Een man om trots op te zijn'.

Wondolleck maakte bijzonder moeilijke tijden mee met de luchthaven. Echter hij wist middels zijn kennis, visie, diplomatie maar ook zeer zeker vanwege zijn overtuigingskracht van de zieltogende luchthaven Rotterdam Zestienhoven een eredivisie speler in de Europese luchtvaartindustrie te maken. Door (politieke) discussie en tegenstand niet te schuwen, positioneerde Wondolleck Rotterdam Airport als één van de grotere ondernemingen in de regio met een omzet van circa 1 miljard euro. De luchthaven biedt werkgelegenheid aan 2500 werknemers. Naast directeur van Rotterdam Airport is Wondolleck voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Luchthavens en bestuurslid van de invloedrijke European Regions Airline Association (ERA). Verder is hij lid van de Economic Development Board Rotterdam (EDBR). Maar zo zet hij zich ook in voor o.a. concrete projecten, waaronder het unieke en succesvolle scholingsproject Marok'kans. Wondolleck toont bij herhaling aan de kunst in de vingers te hebben om van problemen positieve uitdagingen te maken.

De vier andere genomineerden waren:
Petra van de Laar - eigenaar Haarwerk studio Petra van de laar. Ze is genomineerd vanwege haar bijzondere manier van ondernemen, het zien van kansen, de lef om in een nieuwe markt te stappen, haar creativiteit en haar betrokkenheid bij het wel en wee van haar klanten.

Robert Wolff - Directeur Caffé Poli. Hij is genomineerd vanwege zijn creatieve en bevlogen manier van ondernemen en zijn maatschappelijke betrokkenheid. Maatschappelijk verantwoord ondernemen begint bij steeds meer ondernemers een issue te worden.

Jolande Huijers - directeur WTC Rotterdam. Ze is genomineerd vanwege haar inspirerend leiderschap, alsmede vanwege de ondernemende en creatieve wijze waarop zij invulling geeft aan haar functie. Netwerken en handelsgeest zit haar in het bloed.

Jan van der Hoek - directeur Holland Ridderkerk. Hij is genomineerd vanwege zijn gehele oeuvre. Samen met collega en compagnon Wout den Hoed is hij directeur van Holland Ridderkerk.

Wevershoeve Business Personality Ring
Speciaal voor deze award zullen 5 toekomstige goudsmeden van de Zadkine Vakschool ieder individueel een ontwerp maken voor de Wevershoeve business personality ring. De opdracht is een ring te ontwerpen die past bij het credo: succes, creativiteit, zakelijkheid en uitstraling. Ook dienen ze rekening te houden met de smaak en wensen van de heer Wondolleck. Kortom een eenmalig, speciaal in opdracht ontworpen unieke ring die hij met trots zal dragen of een speciaal plekje zal geven. Wondolleck zal op een later tijdstip een keuze maken uit één van de ontwerpen. De ring zal in het goud worden uitgevoerd.
De Zadkine Vakschool in Schoonhoven is de enige opleiding in Nederland die de opleidingen Goudsmeden, zilversmeden, juwelier en uurwerktechniek aanbieden onder één dak. De studenten komen zowel uit Nederland als het buitenland. De Vakschool is onlosmakelijk verbonden met Schoonhoven (de zilverstad) en in 1895 opgericht. Er zijn ongeveer 500 fulltime studenten en circa 400 deeltijdstudenten (volwassen).

De Wevershoeve is een monumentale boerenhofstede die is bebouwd in 1770 tegen de Noldijk in het plaatsje Rijsoord. Onder de monumentale rietenkap bevinden zich nu een à la carte restaurant, congreszaal en een serre. De Wevershoeve heeft een capaciteit om recepties te verzorgen tot circa 500 personen. De capaciteit van het restaurant is circa 100 personen. In aparte zalen kan er vergaderd en/of gedineerd worden tot 150 personen. Catering is zowel zakelijk als privé mogelijk.
Hoewel landelijk gelegen, ligt de Wevershoeve zeer centraal op slechts enkele kilometers van Rotterdam, Barendrecht en Dordrecht. De Wevershoeve heeft goede en ruime parkeergelegenheid.

Rijnmond BUSINESS is het marktleidende regionale managementtijdschrift in het Rijnmondgebied. De lezers zijn ondernemers, directeuren, managers en bestuurders in het bedrijfsleven en bij (overheids)instellingen. Rijnmond BUSINESS verschijnt negen keer per jaar en wordt verspreid op basis van betaalde abonnementen en controlled circulation. Met haar regionale focus staat Rijnmond BUSINESS dicht bij de beslissers in de regio en is er sprake van een hoge zakelijke en emotionele betrokkenheid tussen lezer en tijdschrift. Het tijdschrift biedt actuele informatie over economische en politieke ontwikkelingen in de regio. Aan de hand van specials worden verschillende managementthema's uitgediept.


Noot voor de redactie (