AutoRai

Volvo start productie in China

(3/24/2006)
De nieuwe Volvo S40 zal voor de Chinese markt in de Changan Ford-fabriek in Tsjoengking worden geproduceerd. Het technische team van Volvo heeft in Tsjoengking â dat mag worden gezien als het commerciële centrum van West-China â nauw samengewerkt met inkopers van Changan Ford om voor een groot aantal onderdelen lokale leveranciers te vinden. Hierdoor voldoet de S40 ruimschoots aan de wettelijke Chinese productie-eisen.
"Voor Volvo betekent dit een belangrijke stap naar een stevigere concurrentiepositie op de Chinese automarktâ, lichtte President en CEO van de Volvo Car Corporation Fredrik Arp toe op een drukbezochte persconferentie in Beijing. âWe zijn ervan overtuigd dat de introductie van de in China geproduceerde Volvo S40 succesvol zal zijn, zowel vanuit productioneel als commercieel oogpunt.â

Wil je in China concurrerend zijn, dan zul je lokaal moeten produceren, weet Arp. âOp dit moment bedragen de invoerrechten immers bijna 25 procent, en veel van onze concurrenten hebben de productie van hun belangrijke modellen dan ook al overgeplaatst naar China.â Volvo Cars bestudeert al geruime tijd de productiemogelijkheden in China, maar tot dusver liep het spaak omdat er aan de productiepartner extreem hoge eisen worden gesteld. âEen Volvo moet in ieder opzicht een Volvo zijn, waar hij ook is geproduceerdâ, benadrukt Arp. âNu, na een jaar met Changan Ford te hebben samengewerkt, zijn we er zeker van dat hun fabriek, in samenwerking met onze eigen vakmensen, volledig voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen.â Jaarlijks zullen er volgens Arp in Tsjoengking naar verwachting 10.000 S40âs van de band rollen.

Ontwikkeling in sneltreinvaart
Het modellengamma van Volvo Cars ontwikkelt zich op dit moment in sneltreinvaart. Tussen 2006 en 2009 zullen maar liefst zeven nieuwe modellen op de markt komen. De nieuwe C70, een coupé-cabriolet, werd vorig jaar tijdens de Autosalon van Frankfurt al gepresenteerd en binnen een jaar zal hij ook in China worden geïntroduceerd. Vervolgens was het in januari in Detroit de beurt aan de C30 Design Concept, die de weg baant voor de echte Volvo C30 die in september in Parijs voor het eerst aan de wereld zal worden getoond. Een paar weken geleden introduceerde Volvo Cars een compleet nieuwe generatie van de luxueuze S80. âDe nieuwe Volvo S80 is het toonbeeld van Scandinavische luxe en we zijn ervan overtuigd dat hij het ook op de Chinese markt erg goed zal doenâ, aldus Fredrik Arp.

Dealernetwerk inmiddels opgezet
Sinds 1994 heeft Volvo Cars een eigen verkoopkantoor in Peking, en een aantal onafhankelijke bedrijven heeft inmiddels een dealernetwerk opgezet. Volvo is nu aanwezig in bedrijven in 45 steden, waaronder in verschillende showrooms. âDeze uitbreiding heeft voor een aanzienlijk hoger verkoopcijfer in China gezorgd. De verkopen zijn hier het afgelopen jaar met nietminder dan 84 procent gestegen. Door lokaal te produceren zal onze concurrentiepositie alleen maar sterker worden. Dit omdat we ons meest populaire model tegen een aantrekkelijke prijs zullen kunnen aanbiedenâ, besluit Fredrik Arp.

BedrijfsautoRAI.nl