AutoRai

Nieuwe versie Kunst met een Grote Ka

(3/24/2006)
Ook dit jaar brengt Ford Nederland een nieuwe editie in de succesvolle reeks âKunst met een Grote Kaâ. Het is alweer de elfde maal dat Ford een Nederlandse kunstenaar â Ton Schulten ditmaal â heeft benaderd om zijn naam te verbinden aan de Ka en een speciaal kunstwerk te vervaardigen voor de 500 kopers van deze unieke uitvoering. Ton Schulten (1938) is een geboren en getogen Twentenaar, die als kind in zijn Ootmarsum al opviel door zijn tekeningen. Hij studeerde in 1962 in Enschede cum laude af op de AKI (Academie voor Kunst en Industrie) en trok daarna de reclamewereld in, maar bleef daarnaast altijd actief als onafhankelijk kunstenaar. In 1989 had hij âgenoeg van manager spelenâ en wijdde zich geheel aan de schilderkunst, waarin hij zich ontwikkelde als colorist pur sang, met als voornaamste onderwerp het Twentse landschap. Zijn werken zijn onmiskenbaar vanwege de opbouw uit elementen â als een kind met een blokkendoos. Ton Schulten exposeert in diverse landen in Europa en in Amerika.

Voor deze editie van âKunst met een Grote Kaâ vervaardigde Ton Schulten een kenmerkend werk, dat de kopers van een 'Ka Schulten' zullen ontvangen in de vorm van een kleurrijke zeefdruk, naast hun unieke versie van de Ford Ka.

De âKa Schultenâ is uitgevoerd met een 1.3 70 pk/ 51 kW benzinemotor en biedt onder meer:

* ABS

* Airconditioning

* Airbag passagier en bestuurder

* Afstandsbediening voor centrale portiervergrendeling
* 14" 6-spaaks lichtmetalen velgen

* Elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels
* Een keuze uit vier speciale metaallak kleuren: Moondust Silver, Panther Black, Tango (vurig rood) en Apple (appelgroen).
* Lederen pookknop en stuurwiel

* Elektrisch bedienbare voorportierramen

* Toerenteller.

Deze Ford Kaâs worden in een oplage van 500 geproduceerd, onderverdeeld in telkens 125 exemplaren in één van de vier speciale metaallak kleuren. De prijs van de 'Ka Schulten' is ⬠11.995. Bovendien ontvangen de 500 kopers een zeefdruk van het speciaal vervaardigde kunstwerk.

BedrijfsautoRAI.nl