Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK

24 maart 2006

Onderwerp: duo aangehouden voor dealen van softdrugs

De politie Doetinchem heeft donderdag een drugsactie gedraaid op een woning aan de Nieuweweg, van waaruit softdrugs, mogelijk ook aan minderjarigen, werden verkocht. De bewoners, een vrouw (56) en haar zoon (32) werden aangehouden en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij de doorzoeking van de woning werd zo'n 100 gram wiet en een bedrag aan handelsgeld gevonden.

Naar aanleiding van klachten over het dealen van softdrugs uit een woning, waarbij mogelijk ook aan jongeren werd verkocht, heeft de politie Doetinchem een onderzoek ingesteld.

Donderdagmiddag werd besloten om tot actie over te gaan. Er werden vijf bezoekers van het pand na afloop door de politie aangesproken over de reden van hun bezoek. Bleek dat ze wiet hadden gekocht, dan werden zij voor verhoor aangehouden en werd op het politie-bureau een verklaring opgenomen. De aangehouden verdachten bleken minderjarig (16 en 17 jaar) en hun ouders zijn over het politieonderzoek geïnformeerd.

Vervolgens werden in de loop van de avond de twee hoofdbewoners van het pand aangehouden. Bij onderzoek in de woning werd zo'n 100 gram wiet aangetroffen en een hoeveelheid handelsgeld. Dit is in beslaggenomen.

Beide verdachten zijn in verzekering gesteld en zijn vrijdagmiddag na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde bericht Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --