Politie Zaanstreek-waterland

landelijke dossiers

Veiligheid Landelijk Kader Nederlandse Politie

Nieuwsberichten vrijdag 24 maart 2006

Zaanstreek-Waterland, 24-03-2006

Gewapende overval

Wormerveer, 23 maart 2006, 19:30 uur

De politie doet onderzoek naar een gewapende overval op een winkel aan de Zaanweg in Wormerveer. De eigenaren van de winkel, een 52-jarige man en zijn 48-jarige vrouw, waren tijdens de overval aanwezig. Een onbekende jongeman legde een rode plastic tas met daarop de tekst Supercoop op de balie en gaf opdracht deze te vullen. Hierbij zou hij hebben gedreigd met een honkbalknuppel. De eigenaar van de winkel gaf geen gehoor aan de wens van de overvaller en ging hem achterna, waarop deze de winkel uit vluchtte. Op zijn terugtocht griste de jongen een bak met drop mee. De winkeleigenaar volgde hem op de voet en heeft gezien dat de jongen richting het station van Wormerveer rende. Hierbij passeerde hij de brandweerkazerne. De politie wil graag in contact komen met getuigen. Het signalement van de overvaller : blanke man tussen de 15 en 20 jaar oud, lengte tussen de 1.75m en 1.80m, accentloos Nederlands sprekend, geen snor en bril, lichtblond kort haar en opvallende lichtblauwe ogen. De jongen droeg een donkerblauwe spijkerbroek met hierop een blauwe sweater met capuchon. Deze had hij over zijn hoofd getrokken tijdens de overval. Met een blauwe sjaal bedekte hij zijn mond en neus. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met het wijkteam Wormerveer, via 0900-8844.

Agressieve verdachte

Zaandam, vrijdag 24 maart 2006, 04:15 uur

De politie heeft proces-verbaal opgemaakt tegen een 32-jarige man uit Zaandam omdat hij agenten probeerde te verhinderen een verdachte aan te houden. Twee surveillerende agenten wilden tijdens een controle de bestuurder van een voertuig aanhouden voor een verkeersovertreding. Twee van de overige vier inzittenden van het voertuig bemoeiden zich hiermee. Eén passagier gedroeg zich hierbij zo agressief dat ook deze man is aangehouden.

Aangehouden wegens bedreiging

Purmerend, 23 maart, 21:48 uur

Een 27-jarige man uit Amsterdam is aangehouden op verdenking van het bedreigen van zijn ex-vriendin, een 22-jarige Purmerendse. De twee zouden onenigheid hebben gekregen over de bezoekregeling van hun zoontje, waarna de man de vrouw zou hebben bedreigd. De man is meegenomen voor verhoor en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Door de zon verblind

Purmerend, 23 maart 2006, 17:56 uur

Een 75-jarige man uit Amstelveen heeft op de Van Osweg met zijn voertuig een verkeerspaal ontzet nadat hij werd verblind door de zon. De bestuurder reed over de Van Osweg komend uit de richting van De Graeffweg en gaande in de richting Overlanderstraat. Ter hoogte van de Sikkelstraat

wilde de betrokkene een stilstaande bus inhalen, maar hij werd door de zon verblind en ramde een verkeerspaal op de vluchtheuvel. Het voertuig is met deukschade aan de voorzijde door een takelbedrijf afgevoerd. De man kwam met de schrik vrij.

Getuigenoproep voor poging vrijheidsberoving meisje

Ilpendam, 21 maart 2006, 13:30 uur

De politie zoekt getuigen van een poging tot vrijheidsberoving van een 13-jarig meisje uit Ilpendam. Dinsdagmiddag rond halftwee werd zij van haar fiets getrokken in de Dorpsstraat van Ilpendam, ter hoogte van nummer 31. De dader zat in een donkerkleurig busje en wilde haar van haar vrijheid beroven. Het meisje wist te ontkomen en waarschuwde de politie. De politie heeft een buurtonderzoek gehouden en brieven verspreid in de omgeving. Eventuele getuigen worden dringend verzocht contact op te nemen met het wijkteam in Monnickendam dat 24 uur per dag is te bereiken via 0900-8844. Of via Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer: 0800-7000, tips worden volledig anoniem verwerkt en doorgegeven aan de politie.

Laatst gewijzigd 24-03-2006 16:07 | © Politie Zaanstreek-Waterland |